Bir yıllık başbakanlık döneminden memnun

Güncelleme Tarihi:

Bir yıllık başbakanlık döneminden memnun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2022 11:14

Almanya Başbakanlığı makamında birinci yılını dolduran Olaf Scholz, hükümetin bu bir yıllık süredeki performansından memnun olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz, kendi liderliğinde kurulan koalisyon hükümetinin bir yıllık görev süresi hakkında olumlu değerlendirmelerde bulundu. DW Türkçe’nin haberine göre, bu bir yıla damga vuran başlıca konunun, ‘Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü acımasız savaş’ olduğunu belirten Scholz, “Toplumumuzun birlikteliği açısından önemli olan ödevlerimizi de bu arada ihmal etmedik” dedi. Başbakan Scholz yayınladığı video mesajında, halkın rahatlatılması için hazırlanan ekonomik paketlerin çapının neredeyse 100 milyar Euro’ya ulaştığını belirterek, “200 milyar Euro’yu da bu yıl, gelecek yıl ve ondan sonraki yıl elektrik, gaz ve uzaktan ısıtma fiyatlarının ödenemeyecek boyutlara fırlamaması için harekete geçirdik” ifadelerini kullandı.

HEDEF: KRİZDEN BİRLİKTE ÇIKMAK
Partisi SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin hedefinin, Alman ekonomisinin ‘sağlam kalması ve halkla birlikte ülkenin bu kriz döneminden çıkması’ olduğunu ifade eden Scholz, geçen bir yıl içinde aldıkları önemli kararları da hatırlattı. Bu bağlamda, Alman ordusu için 100 milyar Euro ek fon ayrılması, asgari ücretin saatte en az 12 Euro’ya çıkarılması, çocuk parası, kira yardımı ve çocuk ek ücreti gibi halka destek kalemlerindeki artışlardan söz eden Başbakan Scholz, yenilenebilir enerji ağının genişletilmesinin ve likit gaz (lpg) terminalleri yapımının hükümetinin hayata geçirdiği önemli yatırımlar olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!