Bir paylaşımla kopan fırtına

Güncelleme Tarihi:

Bir paylaşımla kopan fırtına
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 12:37

Almanya, Milli Takım oyuncusu Antonio Rüdiger’in Instagram hesabından paylaştığı bu fotoğrafı konuşuyor. Seccade üzerinde işaret parmağını kaldırarak verdiği poz nedeniyle eleştirilen Rüdiger, radikal terör yandaşı olmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA ülkelerinde artan İslamofobi her platformda kendini gösteriyor. En ufak bir sembol veya işareti bile bahane eden İslam karşıtları linç avına çıkıyor. İslamofobi’nin son kurbanlarından biri de Real Madrid’de top koşturan Alman Futbol Milli Takımının siyahi futbolcusu Antiono Rüdiger oldu. Real Madrid’in savunma oyuncularından olan Rüdiger’in bir paylaşımı sosyal medyada hızla yayıldı ve radikal olduğu tartışmaları başladı. Yorumlarda, Rüdiger’e hakaretlerin yanı sıra destek verenler de yer aldı. Paylaşım 2 milyondan fazla beğeni aldı.
İslam ve göçmen karşıtı radikal görüşlere sahip Bild gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Julian Reichelt de ‘X’ hesabından yaptığı paylaşımda, “Antonio Rüdiger’in İslamcı selamının bir ‘İslamcı selamı’ olduğunu kabul etmek istemeyenler için: Anayasayı Koruma Dairesi bu hareketi ‘DEAŞ parmağı’ olarak adlandırıyor ve işaret parmağını İslamcılığın açık bir işareti olarak kabul ediyor” diye yazdı. Reichelt, bu paylaşımıyla Rüdiger’i terörizmle bağdaştırmış oldu.

Bir paylaşımla kopan fırtına

Bir paylaşımla kopan fırtına

Bir paylaşımla kopan fırtına
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Antonio Rüdiger ise bu paylaşımın ardından Reichelt hakkında Berlin Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve bunun ‘hakaret, iftira, suça teşvik ve nefrete tahrik’ içerdiğini belirtti. Aynı şekilde Almanya Futbol Federasyonu da (DFB) Reichelt’in paylaşımını ‘nefret söylemi’ olarak görüp savcılığa şikâyet etti. Rüdiger, avukatları aracılığıyla Bild gazetesine de mektup göndererek yayınlarında kışkırtıcılık yaptığı suçlamasında bulundu. Mektupta Rüdiger’in inançlı bir Müslüman olarak her türlü şiddeti reddeden barışsever bir kişi olduğu vurgulandı. Bu hareketin ‘İslamcı selamı’ olarak yorumlanmasının, ‘yanlış, kısaltılmış ve kasıtlı olarak kutuplaştırıcı’ olduğu belirtilen mektupta, işaret parmağının Müslümanlar için “Allah’tan başka ilah yoktur” anlamına geldiği vurgulandı.

Haberin Devamı

DESTEK AÇIKLAMALARI GELDİ
İslam karşıtı görüşleriyle bilinen sosyolog Ahmet Mansour da Rüdiger’in paylaşımının radikallik anlamına gelmediğini ve İslami bakış açısından işaret parmağının Allah’ın birliğini sembolize ettiğini söyledi. Siyaset bilimci Hamed Abdel-Samad da ‘X’ hesabından Rüdiger’e destek verdi. Abdel-Samad, “Antonio Rüdiger’le dayanışma içindeyim. Ülkedeki gerçek İslamcılar rahatça gezerken ve hatta siyasi olarak kur yaparken, zararsız bir işaret yüzünden ona karşı kışkırtmayı aşağılık buluyorum” dedi.

Bir paylaşımla kopan fırtına
MESUT (ÖZİL) ABİ PAYLAŞIMI
Dindar biri olan ve bu kimliğini gizlemeyen Antonio Rudiger, daha önce de namaz kılarken, dua ederken ve Müslümanların bayramlarını tebrik ederken paylaşımlarda bulunmuştu. Yıllar önce Mesut Özil’le ilgili bir paylaşımı da dikkati çekmişti. Mesut Özil’e ‘abi’ diye hitap eden Rüdiger, “Bir gün çocuklarıma @m10_official’ın (Mesut Özil’in) ne kadar olağanüstü olduğunu ve gördüğüm en yetenekli oyunculardan biriyle sahayı paylaştığım için ne kadar ayrıcalıklı olduğumu anlatacağım. Aynı zamanda dünyadaki daha az ayrıcalıklı insanlar için çok harika işler yapan bir insan. Mesut Abi, emekliliğinizde en iyi dileklerimle. Sağlık ve mutluluklar” diye yazmıştı.

BAKMADAN GEÇME!