Bir Dilek yetmez!

Güncelleme Tarihi:

Bir Dilek yetmez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 15:04

Frankfurt Türk Kültür Merkezi Kadınlar Kolu, Dünya Kadınlar Günü’nü 8 ve 9 Mart tarihlerinde Türkiye, Almanya ve İngiltere’den konukların katılacağı iki etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’na bağlı Kadınlar Kolu’nun iki tiyatro salonlarında gerçekleştireceği etkinliklere ‘bilim, sanat ve eğitim dünyasında kendini gerçekleştirmiş’ kadınlar katılacak. Etkinliklerin geliri ise Türkiye’de geçen yılki depremden etkilenen öğrencilere eğitim desteği olarak bağışlanacak. İlk etkinlik 8 Mart Cuma günü Türkiye’den ‘Yüksek Ökçeler Ses Oyuncuları’ adıyla kurulan tiyatro grubunun müzikli oyunu ‘Kadın Hikâyeleri’. ‘Internationales Theather Frankfurt’ta (ITF) sahnelenecek oyunun ana kadrosunda Almula Merter Churm, Yeşim Gül, Berna Öztürk, Ayşe Erbulak, Ayşenil Samlıoğlu ve Seren Fosforoğlu yer alıyor. İlk kez geçen kasım ayında İstanbul’da seyircisiyle buluşan oyun, ‘hüzün, mutluluk, başarı, göz yaşı, aşk, evlilik, aldatma, neşe, acı’yla yüklü hikâyelerden oluşuyor. Seyircilerini de bir parçası olduğu oyuna, bazıları TV dizilerinden, filmlerden tanınan, ya da iş dünyasından ve başka alanlardan sürpriz oyuncular, kendi hikâyeleriyle katılıyorlar.

Bir Dilek yetmez

Bir Dilek yetmez

Bir Dilek yetmez

Haberin Devamı

İKİ DİLEK KONUK OLACAK
9 Mart Cumartesi günü ‘Gallus Theather’da gerçekleştirilecek ‘Bir Dilek yetmez’ başlıklı etkinliğe ise ikisi de kendi alanlarının dünya çapındaki lider kadınları arasında yer iki ‘Dilek’ konuk olacak... Avrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah olarak tarihe geçen, Almanya’da ‘yılın doktoru’ seçilen Dr. Dilek Gürsoy ile dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren ve Avrupa Parlamentosu’nun ‘Lider Kadın Ödülü’nü alan Dilek Livaneli, Frankfurt ve çevresinden kadınlarla birlikte Kadınlar Günü’nü kutlayacaklar. Bosporus Main e.V. ve T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu Türk Kültür Merkezi Kadınlar Kolu’nun organizasyonunu üstlendiği etkinlikte Frankfurt ve çevresinden pek çok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek göçmen kadın dayanışmasını birlikte yaşatmayı ve geleceğin kendini gerçekleştirmiş kadınlarına destek olmayı hedefliyor. Tüm geliri Bridge to Türkiye fonu aracılığı ile 6 Şubat depreminden etkilenen öğrencilere eğitim desteği olarak bağışlanacak olan etkinlikle ilgili gerekli bilgi için frankfurtbk@gmail.com ve info@bosporus-main.de adreslerine mail göndermek yeterli.
8 Mart Cuma günü ITF’deki oyun saat 20.00’de başlıyor.
Adres: Internationales Theater Frankfurt Hanauer Landstr. 5 - 7 (Zoo-Passage), 60314 Frankfurt am Main
9 Mart Cumartesi günü Gallus Theather’daki oyun ise saat 15.00’te başlıyor.
Adres: Gallus Theater, Kleyerstr. 15, 60326 Frankfurt.

BAKMADAN GEÇME!