Beşiktaş-Herne kardeş kent projesi canlandırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş-Herne kardeş kent projesi canlandırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 11:10

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Herne kenti ile İstanbul’un Beşiktaş ilçesi, 2016 yılından beri kardeş kent çalışmalarını yürütüyor. Kardeş kent projesini gerçekleştirmek için aynı yıl hayata geçirilen Beşiktaş Dostluk Derneği, çalışmalarını artık hızlandırmak istiyor.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Dostluk Derneği Başkanı Nurten Özçelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Çelik, bayram öncesi Emperial Etkinlik Salonu’nda düzenledikleri iftar yemeğinde, Herne Belediye Başkanı van der Beck, Bölge Belediye Başkanı Matthias Grunert, Herne SPD Fraksiyon Başkanı Udo Sobieski, çeşitli STK temsilcileri ile yerel siyasetçiler ve bürokratları ağırladı. Başkan Nurten Özçelik, davetlilere Ramazan ayı ve bayramla ilgili kısa bilgi verdikten sonra, Beşiktaş Dostluk Derneği’nin İstanbul Kardeş Kent projesi için 2016’da ilk adımı attığını, belirterek geçen süreci anlattı.

Beşiktaş-Herne kardeş kent projesi canlandırılmalı
Nurten Özçelik

HERNELİLER DE DESTEK VERİYOR
Özçelik, kendisinin 2004’te başlayan gönüllü çalışmalarının sonucunda kardeş kent düşüncesinin şekillendiğini belirterek, 2016 yılı ağustos ayında da anlaşmanın imzalandığını, Hernelilerin de çalışmaları canı gönülden desteklediğini anlattı. Çalışmaların yavaş ilerlemesinde pek çok faktörün rol oynadığını belirten Özçelik, ancak bugüne kadarki süreçte sosyo-kültürel, ekonomik, kadın hakları gibi pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduklarını ve toplantılar yaptıklarını anlatarak, Beşiktaş-Herne kardeş kent çalışmalarını çok önemsediğini ve çalışmalara hız verilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Herne kardeş kent projesi canlandırılmalı
SPD Fraksiyon Başkanı Udo Sobieski, Nurten Özcelik, Mehmet Karakulak

Kardeş kent projeleri Almanya’da önem verilen çalışmalar arasında özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bu projelere daha ağırlık verilmiş. Almanya´nın 6 bin 500’den fazla kardeş kenti var. Kardeş kent projeleri ile sınırlar ötesindeki kentlerle, insanlarla sosyo-ekonomik, kültürel, sportif ilişkiler geliştirilirken, teknik ve hukuki alanlarda da iş birlikleri, çalışmalar yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!