Berlin’den konser sonrası partiye yasak

Güncelleme Tarihi:

Berlin’den konser sonrası partiye yasak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2023 11:14

Berlin İçişleri ve Spor Senatörü Iris Spranger (SPD), hakkında taciz iddiaları çıkan rock grubu Rammstein’ın temmuz ortasında Berlin’de vereceği konserin ardından parti düzenlenmesini yasakladı.

Haberin Devamı

KARARI, Twitter’dan duyuran Spranger, “Berlin’de sorumlu olduğum mülklerde Rammstein grubunun gösteri sonrası partileri olmayacak. Soruşturmaları beklemek gerekiyor ancak suçlamalar o kadar ciddi ki, kadınların korunması ve güvenliği burada mutlak önceliğe sahip” dedi. Rammstein, başkentte 15, 16 ve 18 Temmuz tarihlerinde Olimpiyat Stadı’nda konser vermek istiyor. Berlin eyalet yönetimi, 2006 yılından bu yana stadı işleten Olympiastadion Berlin GmbH’nin tek hissedarı olduğu için konser sonrası partileri yasaklayabilir. Son günlerde Rammstein solisti Till Lindemann hakkında taciz iddiaları artsa da savcılık sözcüsü Tagesspiegel’e yaptığı açıklamada, solist hakkında bir soruşturma yürütülmediğini söyledi. Sözcü, olası kovuşturmalarla ilgili bilgilerin ancak ‘asgari düzeyde kanıt’ mevcut olduğunda verilebileceğini açıkladı.

Berlin’den konser sonrası partiye yasak
Münih konseri öncesi bir grup kadın Rammstein konserini protesto etti.

Haberin Devamı

SEKS İÇİN DAVET ETMİŞLER
Litvanya konserinden sonra İrlandalı bir kadının konser öncesi partide yaşadıklarını anlatıp cinsel taciz iddiasında bulunmasından sonra, Almanya’da da birçok kadın benzer suçlamalarda bulunmuştu. Norddeutscher Rundfunk ve Süddeutsche Zeitung gazeteleri ise genç kadınların şarkıcıyla seks yapmak üzere partiye davet edildiklerini yazdı. Habere göre, bu kadınlara özellikle konserlerde ve Instagram’da yaklaşılmış, ardından özellikle Lindemann için düzenlenen gösteri sonrası partilere davet edilmişlerdi. İki kadın da rıza göstermedikleri cinsel eylemlerde bulunduklarını iddia etti. Grup o zamandan bu yana iddiaları reddetti. Önceki gün influencer Kayla Shyx’ın bir videosunda yer alan başka iddialar da gündeme geldi. Rammstein konserinin ardından düzenlenen bir gösteri sonrası partide yaşadıklarını anlatan Shyx, “Biz sadece Rammstein’ın seçim yapabilmesi için oraya getirildik” dedi.

Berlin’den konser sonrası partiye yasak

Berlin’den konser sonrası partiye yasak

BAKMADAN GEÇME!