Berlin hava trafiği yarın felç olacak

Güncelleme Tarihi:

Berlin hava trafiği yarın felç olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2023 10:46

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan havalimanında handling ve yolcu kontrol şirketi çalışanlarının grevi nedeniyle sivil havacılık otoritesi tarafından yayımlanan NOTAM’la tüm uçuşlar yarın durdurulacak.

Haberin Devamı

BERLİN Havalimanı çalışanları çarşamba günü tüm gün olmak üzere greve gidiyor. BER yönetiminden yapılan açıklamada bazı uçuşların iptal edilebileceğini veya uzun kuyruklar oluşabileceği belirtilerek, yolcular uyarıldı. Hizmet sendikası Ver.di’nin çağrısı üzerine havalimanı yer hizmetleri çalışanları, güvenlik personeli ve hava trafiği güvenlik çalışanları greve gidiyor. Havalimanı şirketi yaptığı açıklamada, “Bu durumda, havalimanı şirketi olarak grev günü, BER’de hiçbir düzenli yolcu uçuşunun gerçekleşemeyeceğinden yola çıkıyoruz ve bunu göz önünde bulundurarak, havalimanındaki tüm iş birliği partnerlerimizi ilan edilen uyarı grevi hakkında bilgilendiriyoruz” denildi. Çarşamba günü için BER Havalimanı’nda toplam 35 bin yolcu ile yaklaşık 300 kalkış ve iniş planlanmıştı. Grev duyurusuyla sendika, şu ana kadar başarısızlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri üzerinde baskı oluşturmayı hedefliyor. Ver.di, yer hizmetleri ve havalimanı şirketinde toplu iş sözleşmesinin süresi 12 ay olan çalışanları için aylık 500 Euro daha fazla ücret talep ediyor.

Berlin hava trafiği yarın felç olacak
THY BERLİN SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
Grev nedeniyle Almanya Sivil Havacılık Otoritesi bir NOTAM yayımlayarak yarın havalimanında tüm uçuşların durulacağını bildirdi. Bunun üzerine Türk Hava Yolları (THY) yarın İstanbul Havalimanı’ndan Berlin’e yapacağı TK-171,TK-1723,TK-1725,TK-1727 sefer sayılı uçuşlarını karşılıklı olarak iptal etti. Anadolujet ise Sabiha Gökçen Havalimanından yapacağı TK7728 sefer sayılı uçuşunu iptal etti.

 

BAKMADAN GEÇME!