Berlin’de ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2024 11:31

Türk mutfağını ve lezzetini başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde tanıtan ‘Eurotürk Gastrohero’lara (Avrupa Türk Gastronomi Kahramanları) katkılarından dolayı ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’ verilecek. Ödüller, Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) ile Türkiye Lezzet Dernekleri Federasyonu’nun (LFD) Berlin’de 20 Nisan’da ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Türk Gastronomi Zirvesi’nde sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

PLANLANAN ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’ töreniyle ilgili TDU’nun Berlin’deki merkezinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TDU Başkanı Remzi Kaplan ve LFD Yönetim Kurulu Başkanı Baş Lezzethan Vasfi Pakman, burada yaptıkları açıklamada şunları söylediler: “Bizler, Avrupa’da başarılı olmuş ve sayıları 5 bine yaklaşan isim olduğunu saptadık. Bunlar arasından 50 kişi seçerek onlara ödül vermeyi düşündük. Ama sizler de Avrupa ve Almanya’da başarılarıyla markalaşmış, isim yapmış, Türk veya Türkiye kökenli girişimci tanıdıklarınızı bizlere yazarak veya telefon ederek bildirebilirsiniz.” Almanya ve Türkiye arasında 30 Ekim 1961 tarihinde imzalanan İş Gücü Sözleşmesi ile başlayan Avrupa’ya göç boyunca Türklerin ve Türkiye kökenli insanların yaşadıkları ve çalıştıkları ülkelerin gelişmelerine, Türkiye’nin kalkınmasına önemli katkılarda bulundukları hatırlatılan toplantıda, Avrupalı Türklerin döneri, sucuğu, pastırmayı, Türk mutfağını, açtıkları marketlerde Türk gıda maddelerini ve içeceklerini, Türk mobilyalarını ve elektronik ürünlerini tanıttıkları vurgulandı. Avrupalı Türklerin böyle bir ödülü çoktan hak ettiklerinin altı çizildi.

Berlin’de ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’
TARİHE GEÇECEK ETKİNLİK
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında ilki bu yıl düzenlenecek olan ‘Avrupa Gastromi Zirvesi’nin geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Remzi Kaplan, “20 Nisan 2024 Cumartesi günü Berlin’de bir şölen olarak düzenleyeceğimiz bu etkinliğin tarihe geçeceğini umuyor ve bekliyoruz. Avrupa’da tanınmış seçkin 50 ‘Gastrohero’ya verilecek ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’, tarihi bir başlangıç olacaktır. Bu ödüller, Avrupa’da başarıya ulaşan Türk iş insanları, gastronomlar ve girişimciler ile hayatını kaybeden girişimcilerin yakınlarına verilecek” dedi. Avrupa-Türk Aşçılar ve Gastronomlar Derneği’nin (Eurotürk Chefs Club) de kurucularından olan, Türk mutfağı ve Türk lezzetleriyle ilgili yazılar yazan Vasfi Pakman da bu ödül törenini Avrupa’da geleneksel hale getireceklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!