Berlin’de Rus bayrağına izin yok!

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de Rus bayrağına izin yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2023 16:31

Almanya’nın başkenti Berlin’de Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin 78’inci yıl dönümü etkinliklerine katılanların Rus bayrağı taşımasına izin verilmedi.

Haberin Devamı

 

RUSYA’nın başkenti Moskova’da Nazi Almanyası’na karşı Sovyetler Birliği’nin (SB) savaşı kazanmasının 78’inci yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen Zafer Günü geçidinde Devlet Başkanı Vladimir Putin boy gösterirken, Berlin’de Rusların katıldığı etkinliklerde Rus bayrağı taşınmasına izin verilmedi. Berlin İdari Mahkemesi, Berlin polisinin önceden aldığı yasak kararına itiraz eden Ruslara hak verip, Rus bayrağı taşınmasını yolunu açarken, Berlin Yüksek İdari Mahkemesi bu kararı iptal etti. Mahkeme, Rus bayrağının yanı sıra Sovyetler Birliği bayrağı ve Rus askeri sembollerinin taşınmasını yasakladı. Bu nedenle Berlin’de yaşayan Ruslar öncülüğünde düzenlenen etkinliklerde Rus ve Sovyet bayrakları taşınmazken, karşı etkinliklerde Ukrayna bayrakları taşındığı gözden kaçmadı.

Haberin Devamı

Berlin’de Rus bayrağına izin yok

SOVYET ANITINA ÇELENK KONULDU
Berlin’de Federal Meclis yakınlarındaki tarihi Brandenburg Kapısı’na açılan 17 Haziran caddesi üzerindeki ‘Sovyet Anıtı’na Zafer Günü vesilesiyle çelenk bırakıldı. Etkinliğe bazı Rus vatandaşı ve Rus kökenli Almanların yanı sıra Rusya’nın Berlin Büyükelçisi Sergey Nechayev de katıldı. Rusya’dan motosikletle yola çıkan ve Berlin’e ulaşan ‘Gece Kurtları’ isimli rock’çılar da daha sonra aynı yerde boy gösterdiler. Berlin polisi sıkı önlemler alarak, rock’çıların taşkınlık yapmalarına fırsat vermedi. Daha sonra Büyükelçi Sergey Nechayev’in de katılımıyla Berlin’deki Treptow Parkı’ndaki Sovyet Anıtı’na da çelenk konuldu. Berlin Yüksek İdari Mahkemesi’nin yasağına rağmen bazı katılımcıların Rus askeri sembolleri taşıdığı görüldü. Ancak ‘onlar diplomatik heyetten’ diyerek müdahale etmedi. Treptow Parkı’ndaki anıta Putin’e tam destek veren ‘Gece Kurtları’ da çelenk bıraktı. Buradaki etkinlikler sırasında ellerinde Ukrayna bayraklarını sallayarak geçen 3 gence katılımcılar ‘Naziler dışarı’ diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Berlin’de Rus bayrağına izin yok

Berlin’de Rus bayrağına izin yok

Berlin’de Rus bayrağına izin yok

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!