Berlin’de RAF teröristlerine dayanışma gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de RAF teröristlerine dayanışma gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2024 14:04

Başkent Berlin’in Kreuzberg kesiminde yakalanan ve aranan RAF teröristlerine destek amaçlı gösteri sırasında yoğun önlemler alındı.

Haberin Devamı

BAŞKENT Berlin’de RAF kısa adıyla tanınan aşırı solcu terör örgütü Kızıl Ordu Fraksiyonu teröristlerinden 30 yıldan daha uzun süredir aranan Daniela Klette’nin yakalanıp gözaltına alınmasını protesto etmek ve kendisiyle dayanışma sergilemek için dün akşam (cumartesi) bir protesto gösterisi düzenlendi. Aralarında maske takanların da bulunduğu gösteri Daniela Klette’nin yakalandığı Berlin’in ‘Küçük İstanbul’ olarak bilinen Kreuzberg kesiminde yapıldı. ‘Kaçıp kaybolanlar ve tutuklularla dayanışma’ sloganıyla düzenlenen gösteriye daha ziyade aşırı solculardan oluşan 600’e yakın kişi katıldı. Göstericiler planda olmadığı halde, Daniela Klette’nin yakalandığı evin bulunduğu sokaktan da geçtikleri halde, polis müdahale etmedi. Ancak olay çıkmasına meydan vermemek için 450’nin üzerinde polisin görev aldığı açıklandı.

Berlin’de RAF teröristlerine dayanışma gösterisi
BAKAN FAESER’DEN TEPKİ
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yakalanan RAF teröristi ile kayıplara karışan diğer iki teröristle dayanışma amacıyla gösteri düzenlenmesine tepki gösterdi. Terör örgütü RAF teröristlerinin 34 kişiyi acımasızca öldürdüklerini hatırlatan Faeser, “Teröristlerle dayanışma sergileyen göstericiler bir saniye bile olsa sevdiklerini kaybeden insanların çektikleri acıları bir düşünsünler” dedi. Bakan Faeser, Almanya’da aşırı sağcılara olduğu gibi aşırı solculara karşı da mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

1.2 KİLO ALTIN
26 Şubat’ta yakalanan RAF teröristi Daniela Klette’nin kaldığı evde yapılan aramalarda bir koltuğun içinde 76 bin 548 Euro değerinde 1.2 kilo altın ve bir dolapta da 40 bin Euro nakit para ele geçirildiği açıklandı. Aynı zamanda terör eylemlerinde kullanılan bir tabancanın bulunduğu da belirtildi. Söz konusu tabancanın Mainz kenti yakınlarındaki Maxdorf’taki bir silah dükkânına girişilen soygunda çalındığının saptandığı da açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!