Berlin’de büyük buluşma

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de büyük buluşma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2024 11:26

Berlin’in üç devlet operasından biri olan ‘Komische Oper Berlin’, çok özel bir geceye imza attı. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve Cem Adrian, ‘Yeni Yıl Konseri’ kapsamında Komische Oper Berlin orkestrasıyla birlikte sahne aldı. İkiliye, orkestra şefi James Gaffigan eşlik etti. Konser, tadilat çalışmaları nedeniyle uzun süreliğine kapanan Komische Oper Berlin’in geçici olarak taşındığı Schiller Tiyatrosu’nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

KONSER, Cem Adrian’ın orkestra eşliğinde seslendirdiği iki şarkıyla başladı. Ardından operanın şef dramaturgu Johanna Wall ile 12 yıldır opera bünyesinde devam eden Selam Opera yöneticisi Mustafa Akça sahne alarak seyircileri selamladı. Wall, operanın Berlin’in çeşitliliğini yansıttığını belirterek, 12 yıldır devam eden Selam Opera projesiyle hem operayı hem de opera sanatçılarını toplumun her kesimiyle buluşturduğunu kaydetti. Fazıl Say gibi dünyaca ünlü bir piyanisti daha önce ağırladıklarını kaydeden Wall, ancak Cem Adrian ve Fazıl Say’ın Almanya’da ilk kez operanın yeni yıl konserinde bir araya geldiğini kaydetti. Mustafa Akça ise 12 yıldır devam eden Selam Opera’nın ilk günden itibaren opera yönetiminin büyük desteğini aldığını söyledi. Akça, yeni yıl konserinin gerçekleşmesine katkı sunan opera yönetimi ve orkestra şefine teşekkür etti.

Berlin’de büyük buluşma

Haberin Devamı

Berlin’de büyük buluşma
Komische Oper Berlin şef dramaturgu Johanna Wall ve Selam Opera yöneticisi Mustafa Akça

DAKİKALARCA ALKIŞLADILAR
Ardından sahne alan Fazıl Say, konserin ilk bölümünde opera orkestrasıyla birlikte George Gershwin’in ‘Paris’te bir Amerikalı’ adlı eseri seslendirdi. İkinci bölümde ise orkestranın ünlü bestekâr Maurice Ravel’in bestesinin ardından Cem Adrian yeniden sahne aldı. Adrian bu bölümde ağırlıklı olarak orkestrayla birlikte kendi şarkılarını seslendirdi. Ardından Fazıl Say piyanonun başına geçti ve Cem Adrian’la birlikte önce Gershwin’in ‘Summertime’ yorumunu seslendirdi. Cem Adrian, farklı oktavlarda seslendirdiği muhteşem yorumuyla izleyenleri büyüledi. Ardından ise Fazıl Say’ın bestesi ‘İnsan İnsan’ final şarkısıyla konseri bitiren ikili dakikalarca ayakta alkışlandı.

Berlin’de büyük buluşma

Berlin’de büyük buluşma


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!