Berlin, kamuda daha çok göçmen istiyor

Güncelleme Tarihi:

Berlin, kamuda daha çok göçmen istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2024 11:33

Berlin’de doğrudan devlet hizmetinde çalışan 132 bin kişinin tamamını kapsayan gönüllü ve anonim bir anket ilk kez başlatılacak. Anketle, kamu hizmetinde çalışan kaç kişinin göçmen kökenli olduğunun ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

BERLİN Çalışma, Sosyal İşler, Eşitlik, Entegrasyon, Çeşitlilik ve Ayrımcılıkla Mücadele Senatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Berlin’in çeşitliliğe sahip bir şehir ve yaklaşık yüzde 38’inin göçmen kökenli olduğu belirtildi. Ayrıca bu çeşitlilik yapısının kamu hizmetlerine daha güçlü yansıtılması gerektiği vurgulandı. Berlin eyalet hükümeti daha önce bu konuda ‘Katılım Yasası’ adlı düzenlemeyle yasal bir taahhütte bulunmuştu. Senatörlük, fırsat eşitliğinin sağlanması ve idari kurumlarda artan personel açığını göz önünde bulundurarak, henüz güçlü bir şekilde temsil edilmeyen göçmen gruptan daha yoğun bir şekilde işe alım yapılmasının amaçlandığını vurguladı.
‘ÇEŞİTLİLİĞİMİZ GÜCÜMÜZDÜR’
Berlin Eyaleti Çalıma ve Uyum Senatörü Cansel Kızıltepe ve Maliye Senatörü Stefan Evers, Berlin Senatosu’nun Uyum ve Göçten Sorumlu Üyesi Katarına Niewiedzial ile birlikte online yürütülecek anket çalışmasını başlattı. Çalışmanın tanıtımında konuşan Kızıltepe, “Bugün başlatılan anketle Berlin’in kamu hizmetlerinde daha fazla çeşitliliğe yönelik önemli bir adım atıyoruz. Şehrimizdeki insanların yüzde 38’inden fazlası göçmen kökenli. Yönetimin, şehrimizin çeşitliliğini yansıtması halinde vatandaşların kurumlara olan güveni de artacaktır” dedi. Evers ise “Personel sıkıntısının yaşandığı ve işgücü piyasasında rekabetin arttığı bir dönemde Berlin eyaleti işveren olarak cazibesini artırmak için elinden gelen her şeyi yapmak istiyor. En iyi beyinleri bulma yarışında tüm nüfus gruplarını hedeflememiz gerekiyor. Çeşitliliğimiz bizim gücümüzdür” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!