Almanya’dan ‘Gepard’ tanklarına onay

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan ‘Gepard’ tanklarına onay
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 10:34

Ukrayna’ya ağır silahlar göndermediği gerekçesiyle eleştirilen Almanya’da hükümet, tank gönderme kararı aldı. Savunma Bakanı Christine Lambrecht, hava savunma amaçlı kullanılan ‘Gepard’ tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesine onay verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ABD’nin daveti üzerine Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’nde düzenlenen ve aralarında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Ukrayna Savunma Bakanı Öleksij Reşnikow’un da bulunduğu toplantıya 40’a yakın ülkenin temsilcileri katıldı. Almanya Savunma Bakanı Lambrecht, burada yaptığı konuşmada, ülkesinin, Ukrayna’ya yeteri kadar destek vermediği suçlamalarını reddetti. “Rakamlar farklı bir dil konuşuyor. Burada bir arada durmaya devam etmemiz ve birbirimizden kopmamıza izin vermememiz önemli” diyen Lambrecht, Almanya’nın ilk etapta Ukrayna’ya tanksavar füzeleri ve hava savunma füzeleri gönderdiğini kaydetti. Malzeme teslimi seçeneklerinin sınırlı olduğunu belirten Lambrecht, “Alman Ordusu’nun olanaklarının sınırlı olduğunu, burada onlarca yıldır tasarruf yapıldığını anlamalıyız. Bu yüzden endüstrinin doğrudan Ukrayna’ya teslimat yapmasını destekliyoruz. Ukrayna sipariş verdi ve Almanya ödedi” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’dan ‘Gepard’ tanklarına onay

‘CESARETİNİZİ TAKDİR EDİYORUZ’
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da toplantıyı tarihi bir buluşma olarak değerlendirdi. Durumun acil olduğunu ve tüm katılımcıların bunun bilincinde olduğunu belirten Austin, Ukraynalı temsilcilere dönerek, “Hepimiz buradayız, çünkü Ukrayna’nın cesaretini takdir ediyoruz ve insanlarınızın acı çekmesine, sivillerin öldürülmesine dayanamıyoruz. Ülkeniz işgal edildi, hastaneleriniz bombalandı, yurttaşlarınız idam edildi, çocuklarınız travma geçirdi” dedi. Austin, Ukraynalıların ülkesini mükemmel bir şekilde savunduğunu vurgularken, Ukraynalıların cesaret ve yeteneklerinin tarihe geçeceğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!