Berlin, Frankfurt, Münih... 100 binden fazla...

Güncelleme Tarihi:

Berlin, Frankfurt, Münih... 100 binden fazla...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 11:00

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanları Almanya genelinde greve gitti. Frankfurt, Münih, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Stuttgart havalimanlarında görevli yer hizmetleri çalışanları Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) talebi üzerine yerel saatle 04.00 sıralarında iş bıraktı.

Haberin Devamı

HAVAYOLU şirketi uçuşların sadece yüzde 20’sini gerçekleştirebilirken, ülke genelinde 100 binden fazla yolcu grevden etkilendi. Yalnızla uçuşları bulunan yolcuların havalimanına gelmesi ve grev nedeniyle uçuş iptallerinin yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Berlin Havalimanı’nda da uçuşlarda yaşanan ertelemeler nedeniyle kontuarlar boş kaldı. Berlin Havalimanı’nda Lufthansa yer hizmetleri çalışanlarından bazıları ise yolcuları bilgilendirmek için görevlerini sürdürdü. Köln-Bonn Havaalanı’nda Lufthansa’ya ait kontuarlar kapatılırken, 7 uçuşun sadece 2’sinin gerçekleştirildiği bildirildi. Şirket çalışanları uçuşu olan yolcuların havaalanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmelerini istedi. Lufthansa yer hizmetleri çalışanlarının bir ay içerisinde 2 hafta arayla ikinci kez gerçekleştirdiği grev bugün 07.10 sıralarında son buldu.

Haberin Devamı

SENDİKANIN TALEPLERİ
Sendika, havayolu şirketinde çalışan yaklaşık 25 bin üyesinin ‘maaşlarının iyileştirilmesi’ için toplu pazarlık yürütüyor. Lufthansa, geçen hafta yeni bir teklif sunarak gelecek 12 ay için yüzde 10 ücret artışı teklif etse de sendika 25 bin çalışanı için en az 500 Euro artı yüzde 12.5 ücret artışı talep ediyor.

Berlin, Frankfurt, Münih... 100 binden fazla...

Berlin, Frankfurt, Münih... 100 binden fazla...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!