Belgeseli de kendisi kadar tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Belgeseli de kendisi kadar tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 10:46

Schröder, 80’inci yaş gününe özel hazırlanan belgeselde, partisi SPD’yi gönüllü terk etmesini isteyen SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert’i de ‘zavallı bücür’ olarak niteledi. Dışişleri Bakanı Baerbock’u da eleştiren Schröder, bu makama layık olmadığını söyledi. Schröder’in belgeseli de kendisi kadar Almanya’da tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da siyaset dünyasının son yıllarda en çok tartışılan isimlerinden biri olan eski Başbakan Gerhard Schröder’in belgeseli çekildi. İlk olarak bugünden itibaren ARD Mediathek’te online olarak gösterilmeye başlanacak olan ‘Hizmet dışı mı? - Gerhard Schröder’in Hikâyesi’ adlı belgesel, önümüzdeki pazartesi günü ise ARD’de yayınlanacak. Belgesel, 7 Nisan’da doğum günü olan Schröder’in 80’inci yaş gününe özel hazırlandı. ARD televizyonu adına çekilen belgeselin yönetmenliğini ise daha önce yine SPD’li bir siyasetçi olan Kevin Kühnert’in belgeselini çeken Lucas Stratmann üstlendi. Stratmann, ‘Kevin Kühnert ve SPD’ adlı belgeselle ‘Almanya Medya Ödülü’ne layık görülmüştü. Stratmann, bu belgeselde yaklaşık 6 ay boyunca Schröder’i adım adım takip etti.

Belgeseli de kendisi kadar tartışılıyor
KÜHNERT’E: ‘ZAVALLI BÜCÜR’
Schröder belgeselde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı nedeniyle 1963 yılından beri üyesi olduğu SPD terk etmesini isteyen partililere de ateş püskürdü. ‘Putin dostu’ olduğu için SPD’yi terk etmesini isteyenleri ciddiye almadığını söyleyen Schröder, “Onların hepsi de zavallı insanlar” değerlendirmesinde bulundu, partiden gönüllü olarak ayrılmasını isteyen SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert’i de ‘zavallı bücür’ olarak niteledi. Schröder belgeselde, Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un (Yeşiller) bazı konulardaki açıklamalarını da eleştirdi. Baerbock’un geçen yıl Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’i ‘diktatör’ olarak nitelemesinin çok büyük bir hata olduğunu söylerken, bunun profesyonellikle bağdaşmadığını vurguladı. Aynı zamanda bu ve benzer tutumu yüzünden Annalena Baerbock’un Almanya Dışişleri Bakanlığı gibi bir makama layık olmadığı görüşünü de savundu.
Belgeseli de kendisi kadar tartışılıyor
‘BAŞKALARINDAN FARKLIYIM’
Başbakanlığı bıraktıktan sonra Rusya’nın önde gelen enerji ve petrol şirketlerinden Gasprom ve Rosneft ile Rusya-Almanya arasındaki doğal gaz boru hattı ‘Kuzey Akım 2’ projesinin yönetimlerinde yıllarca görev alan Schröder, “Putin, ülkesinde düzgün bir demokratik sistem geliştirecek” öngörüsünde yanıldığını itiraf ederken, “Ama Rusya’da hür seçimler yapıldı. Bunu kimse inkâr edemez” diyerek Rusya’da yapılan son seçimleri eleştirenlerle hemfikir olmadığını söyledi. 2015 yılından beri 5’inci eşi Güney Koreli Kim So-yeon ile evli olan ve Hannover’de yaşayan Gerhard Schröder, kendisine yönelik eleştirileri ciddiye almadığını belirtirken, “Ben bazen başkalarından farklıyım” diyerek doğru bildiği yoldan gitmeyi sürdüreceğini de söyledi.
Belgeseli de kendisi kadar tartışılıyor
‘ALTI AYINI HARCADI’
Putin’e yakınlığıyla bilinen ve Rusya’yı eleştirmeden bu dostluğu devam ettiren Schröder, Almanya’da neredeyse istenmeyen adam ilan edilmişti. Schröder’in belgeseliyle ilgili de medyada farklı yorumlar yapıldı. Focus dergisi, belgeseli, “Lucas Stratmann yeni belgeselinde de Schröder’e benzer şekilde samimi ve eleştirel bir şekilde yaklaşıyor” değerlendirmesinde bulundu. Die Welt gazetesi ise “Lucas Stratmann, eski Federal Şansölye’yi takip etmek için altı ayını harcadı. Sonuçta ortaya çıkan 60 dakikalık portre, son yıllarda Schröder hakkında edinilebilecek her türlü izlenimi doğruluyor. Kendini beğenmiş, kendinden emin, kibirli, yapay, acınası. Bir trajedi olarak belgesel” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!