Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 12:20

Alman futbolunun efsane isimlerinden Franz Beckenbauer’in 78 yaşında hayatını kaybetmesi başta futbol camiası olmak üzere Almanya’da büyük bir üzüntüyle karşılandı. Almanya Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a kadar birçok siyasi ve ünlü isim de Beckenbauer’in ölümünün ardından mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
BECKENBAUER’in uzun yıllar top oynadığı kulübü Bayern Münih ise Beckenbauer için büyük bir cenaze töreni planlıyor. Bayern Münih’in eski yöneticilerinden Karl-Heinz Rummenigge, bir futbolcu için unutulmayacak şu ana kadar ki en büyük cenaze töreni yapmak istediklerini belirtti. Planını Bild’e anlatan Rummenigge, “Tüm futbol dünyası ve herkes dostumuz Franz’ın yasını tutuyor. FC Bayern, onsuz asla var olamayacak olan stadyumunda onun için bir anma töreni düzenlemeli” dedi. Rummenigge’nin konuyu Bayern’in Onursal Başkanı Uli Hoeness ile bu görüştüğü belirtildi. Pazar günü Avusturya’nın Salzburg kentindeki evinde vefat eden Beckenbaeur’in ölümü ailesi tarafından pazartesi akşam kamuoyuna duyuruldu. Beckenbauer’in son anlarında yanında eşi Heidi (57), oğlu Joel (24) ve kızı Francesca’nın (20) bulunduğu kaydedildi. Aileden yapılan açıklamada, “Eşim ve babamız Franz Beckenbauer’in dün, pazar günü ailesinin yanında huzur içinde vefat ettiğini derin bir üzüntüyle bildiriyoruz” denildi. Aile, sessizce yas tutmayı istediklerini ve Beckenbauer’in ölümüyle ilgili herhangi bir soru sormaktan kaçınılmasını istedi. Alman Futbol Federasyonu (DFB) da ‘Kaiser-İmparator’ lakaplı Beckenbauer’in vefatı dolayısıyla açıklama yaptı. Beckenbauer, hem oyuncu hem de antrenör olarak dünya şampiyonu olmuş ve 2006 Dünya Kupası’nı Almanya’ya getirmişti.
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
BECKENBAUER İÇİN YAYIMLANAN MESAJLAR
Frank-Walter Steinmeier, Almanya Cumhurbaşkanı: “Muhtemelen hiç kimse Alman futbolunu Franz Beckenbauer kadar şekillendirmemiştir. Bir oyuncu, takım yöneticisi ve antrenör olarak futbol tarihini yazdı. Olağanüstü bir figürdü, libero kelimesi tam anlamıyla onun için icat edilmiş gibi görünüyor. Top üzerindeki zarafeti, oyun görüşü, hafifliği ama aynı zamanda her zaman takım odaklı oyunu tüm dünyadaki futbolseverlere ilham verdi. Franz Beckenbauer ile Alman sporunun dünyadaki en tanınmış ve en popüler temsilcisini kaybediyoruz. Onu unutmayacağız.”
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Olaf Scholz, Federal Şansölye: “Oyuncu ve antrenör olarak dünya şampiyonu. Franz Beckenbauer Almanya’nın en büyük futbolcularından biriydi ve birçokları için ‘Kaiser’di. Ayrıca Alman futbolu için nesillere ilham verdi. Onu özleyeceğiz. Düşüncelerim ailesi ve dostlarıyla birlikte.”
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Boris Becker, Tenisçi: “İmparator vefat etti! O benim rol modelim, akıl hocamdı ve her zaman yaslanacak bir omzum vardı! Eşi Heidi ve çocukları Thomas, Michael, Joel ve Francesca’ya en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum! Franz’ın yüzünde her zaman bir gülümseme vardı. Hepimiz seni çok özleyeceğiz!”
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Bernd Neuendorf. Alman Futbol Federasyonu Başkanı: “Franz Beckenbauer’in ölümü gerçek bir dönüm noktasıdır. Onun yaşamı boyunca yaptıklarına saygı ve büyük bir minnetle bakıyoruz. Onunla birlikte eşsiz bir futbolcuyu ve sevecen bir insanı kaybettik. Kaiser, sporumuzun gördüğü en iyi oyunculardan biriydi. Hafifliği, zarafeti ve genel bakışıyla sahada standartları belirlerdi. Takım menajeri olarak titizliği ve karizması, Dünya Kupası OC’nin başındaki enerjisi ve azmi unutulmazdır. Franz Beckenbauer arkasında DFB ve bir bütün olarak futbol için büyük bir miras bırakıyor.”
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Gianni Infantino, FIFA Başkanı : “Franz Beckenbauer: Alman futbolunun ve dünya futbolunun efsanesi. Kaiser harika bir insan, bir futbol dostu, bir şampiyon ve gerçek bir efsaneydi. Seni asla unutmayacağız sevgili Franz, her şey için teşekkürler.”
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Aleksander Ceferin, UEFA Başkanı: “Futbol dünyası efsanevi Kaiser’i kaybetmenin yasını tutuyor. Rakipsiz çok yönlülüğü, defans ve orta saha arasındaki zarif geçişleri, kusursuz top kontrolü ve vizyoner stili, döneminde futbolun oynanış şeklini yeniden şekillendirdi. Liderlik vasıfları hem milli takımın hem de Bayern Münih’in en başarılı dönemlerinde kaptanlık yaparken parladı ve antrenörlük kariyerinde de parlamaya devam etti. Beckenbauer’in futbolun en büyüklerinden biri olarak bıraktığı miras tartışılmaz. Gerçek bir efsaneye veda ediyoruz!”

Haberin Devamı

Sepp Blatter, Eski FIFA Başkanı: “Franz Beckenbauer’in ölüm haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Futbol en seçkin oyuncularından ve en etkili kişiliklerinden birini kaybetti. Franz’ı sportif anlamda onurlandırmak istiyorsanız, sadece tarihteki en büyük oyuncular bir ölçüt olarak kullanılabilir: Brezilyalı dahi Pelé, muhteşem Arjantinli Alfredo di Stefano ya da muhteşem Hollandalı hücum virtüözü Johan Cruyff.”

Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Uli Hoeness, FC Bayern Onursal Başkanı ve eski takım arkadaşı: “Franz Beckenbauer FC Bayern’in sahip olduğu en büyük kişiliktir. Bir oyuncu, antrenör, başkan, insan olarak: unutulmaz. Hiç kimse onunla boy ölçüşemez. İnsanlar Franz Beckenbauer zamanında futbol izlediklerini söyleyebilir. O benim için bir arkadaş, eşsiz bir yoldaş ve hepimiz için bir armağandı. Sevgili Franz, huzur içinde yat!”

Haberin Devamı

Michel Platini, Fransa’nın efsanevi yıldız forveti: “O zarafet, samimiyet ve dostluğu temsil ediyordu. Çok uzun bir süre arkadaşım oldu: Pelé, Cruyff ya da Charlton gibi beni futbola o alıştırdı. Alman futbolunun yanı sıra dünya futboluna da damgasını vurdu. Benim için hem saha içinde hem de saha dışında klasın timsaliydi.”

Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Rudi Völler, Alman Futbol milli takım menajeri: “Ölüm haberi beni sonsuz bir üzüntüye boğdu. Franz Beckenbauer’i tanımış ve deneyimlemiş olmayı hayatımın en büyük ayrıcalıklarından biri olarak görüyorum. Milli takımla birlikte geçirdiğimiz zaman Roma’daki 1990 Dünya Kupası şampiyonluğu ile taçlanmıştı ki bu şampiyonluk onun olağanüstü antrenörlük performansı olmadan asla mümkün olamazdı. ‘Kaiser’ birden fazla nesil için ilham kaynağı oldu, sonsuza kadar Alman futbolunun parlayan ışığı olarak kalacak. Franz Beckenbauer ile birlikte Alman futbolu en büyük kişiliğini, ben ise iyi bir dostumu kaybettim.”
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Karl-Heinz Rummenigge, Bayern Denetleme Kurulu üyesi: “Derin bir şok yaşıyorum. Franz Beckenbauer Alman futbol tarihini yeniden yazdı ve kalıcı bir iz bıraktı. FC Bayern’de kaptanımdı, milli takımda antrenörümdü, Bayern’de başkanımızdı ve tüm bu rollerde sadece başarılı değil, aynı zamanda eşsizdi. Bir kişilik olarak, tüm insanlara duyduğu büyük saygıyla etkiledi, çünkü Franz’dan önce herkes eşitti. Alman futbolu tarihinin en büyük kişiliğini kaybetti. Onu çok daha fazla özleyeceğiz. Her şey için teşekkürler Franz!”
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor
Herbert Hainer, FC Bayern Başkanı: “Acımızın ne kadar büyük olduğunu ve Franz Beckenbauer’in geride bıraktığı boşluğu ifade edecek hiçbir kelime yok. Bir oyuncu olarak sahaya hafiflik, zarafet ve sihir getirdi: Franz Beckenbauer ihtişamı getirdi. Aktif kariyerinden sonra bile FC Bayern ve futbol üzerinde silinmez bir iz bıraktı ve mirası şampiyonluklarla ölçülemez. FC Bayern ailesi ona sonsuza dek minnettardır ve ben şahsen bir dostun kaybının yasını tutuyorum.”
Beckenbauer için ‘unutulmaz’ bir tören planlanıyor

BAKMADAN GEÇME!