Bazıları otomobilden bile hızlı...

Güncelleme Tarihi:

Bazıları otomobilden bile hızlı...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2020 13:47

Posta güvercinleri, antik çağdan bu yana haberleşme amaçlı kullanılıyor. Ancak uzun uçan ve yuvasına bağlılığı nedeniyle geri dönen posta güvercinlerini yetiştirmek pahalı ve masraflı bir iş.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Dortmund kentinde hafta sonu ‘Uluslararası Posta Güvercinleri Fuarı’ var. 200 posta güvercini yetiştiricisinin katılacağı fuarı, 12 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ruhr havzası, Almanya’nın posta güvercini yetiştirenlerin kalesi. Maden ocağında çalışanların hobisi olan posta güvercini yetiştiriciliği giderek kayboluyor.

Bazıları otomobilden bile hızlı...
Posta güvercini besleyenlerden Marcel Krause, gündüz maden ocağında çalışan insanların, güvercinleri gökyüzünün derinliklerine salarak bir özgürlük duygusu yaşadıklarını söyledi. Ruhr havzasında bir zamanlar hemen her maden işçisinin posta güvercini yetiştirdiğini söyleyen Krause, şimdi gençleri kazanmanın zor olduğunu kaydetti.
Bazıları otomobilden bile hızlı...
‘130 KM HIZLA UÇAN VAR’
Posta güvercinini mısır, bezelye, çavdar, arpa ve buğdayla beslediklerini belirten Krause, bunun kendisine yılda bin Euro’ya kadar masrafa mal olduğunu belirtti. Uluslararası yarışmalara da katılan Krause, güvercinleri özel TIR’larla yarış noktasına götürdüklerini, orada kutuların açılarak, güvercinlerin havaya bırakıldığını, uçuşlarının elektronik olarak ölçüldüğünü anlattı. Saatte 130 km hızla uçabilen posta güvercinlerinin olduğunu söyleyen Krause, “Bazıları otomobilden daha hızlı” dedi.
Bazıları otomobilden bile hızlı...

Hayvanları Koruma Derneği ise posta güvercinleri yarışlarına birçok güvercinin yaralandığı ve öldüğü gerekçesiyle karşı çıkıyor.
Bazıları otomobilden bile hızlı...

 

BAKMADAN GEÇME!