Başbakanlık uçağına savunma sistemi

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık uçağına savunma sistemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 10:36

Almanya’da devlet görevlilerinin resmi ziyaretlerinde kullanılan Başbakanlık uçağına füze korumasına karşı sistem kurulacak.

Haberin Devamı

DÜNYADA artan terör ve savaş tehdidine karşı Almanya’da devlet görevlilerini taşıyan uçaklara füze koruma sistemlerinin yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Uçağa yerden ateşlenen bir füzenin hedefini saptırmak ve yok etmek için lazer kullanılan koruma sistemleri, ancak bir sonraki genel seçimlerden sonra yani 2026’dan itibaren yerleştirilecek. Geçmiş dönemde Savunma Bakanlığı, hükümetin üç Airbus A350 uçağında koruma sistemine gerek duymamıştı. Bakanlık, nisan ayında füze koruması olmadan filonun kullanılabilirliğinin daha yüksek olacağını gerekçe göstermişti. Savunma sisteminin kurulumu için her biri 6 ay olmak üzere üç uçağın da montaj salonunda bekletilmesi gerektiği ve bu süre içinde Scholz ile bakanlarının seyahatleri için kullanılamayacağını açıklamıştı.
Ancak Bild’in haberine göre Savunma Bakanlığı bütçe konusunda siyasileri bilgilendirdi. Buna göre, 2026’dan itibaren üç uçağa parça parça savunma sistemi eklenecek. Bakanlık, fikir değişikliğine güvenlik kaygılarını gerekçe gösterdi. Yapılan açıklamada, “Bu karar, genel olarak kötüleşen küresel güvenlik durumuna bir yanıttır ve bu nedenle uçakların yanı sıra yolcularının da mümkün olan en iyi şekilde korunmasına hizmet etmektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!