Başbakanlık binasını genişletme maliyeti artıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık binasını genişletme maliyeti artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 11:16

Almanya’da başbakanlık binasının genişletme çalışmalarının maliyeti giderek artıyor. 2018 yılındaki ilk planlamada 457 milyon Euro olarak öngörülen maliyetin 2020 yılında 600 milyon Euro’ya yükseldiği açıklanmıştı. Ancak son yapılan fizibilite çalışmasında maliyetin 640 milyon Euro’yu bulabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

İNŞAAT çalışmalarına bu yıl başlanması bekleniyor. İlk olarak inşaat alanının temizlenmesi ve atık su kanalizasyonunun döşenmesi işlemleri gerçekleştirilecek. Çalışmaların 2028 yılında son bulması hedefleniyor. Bütçenin Federal Maliye Bakanlığı ve Alman Federal Meclisi Bütçe Komisyonu tarafından onaylanması gerekiyor. Maliyetlerin artmasının sebebi olarak özellikle ek binaların mülk sınırında yapılacak olması nedeniyle güvenlik tedbirleri ve inşa edilecek helikopter pisti gösterildi. Buna göre alandaki orijinal iniş alanının yerini 23 metre yüksekliğinde helikopterler için bir iniş platformu kurulacak. Tegel Havalimanı’ndaki askeri bölümün hizmet dışı bırakılmasıyla birlikte resmi uçuşlarda artış beklendiği belirtildi. Uçuşlardan Sorumlu Berlin Yüksek Havacılık Dairesi’ne yılda yaklaşık 200 kalkış ve iniş talep başvurusu yapıldı.

Haberin Devamı

YENİ BİNA PROJESİNE İHTİYAÇ DUYULUYOR
Almanya Başbakanlık Binası, Axel Schultes ve Charlotte Frank’in planlamaları kapsamında 2001 yılında tamamlandı. Berlinli iki mimar, aynı zamanda ek binanın tasarım planlamasını da üstlendi. Federal Başbakanlık Ofis Binası başlangıçta en fazla 460 iş yeri için tasarlanmıştı. Federal hükümet, çalışan personel sayısındaki artış nedeniyle yeni bina projesine ihtiyaç duyuyor. Başbakanlık’taki çok sayıda görev alanının genişlemesinin çalışan sayısını 750’ye çıkardığı ve bu nedenle aşırı kalabalık olduğu ifade edilirken, yaklaşık 200 çalışanın başka bir yere yerleştirildiği belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!