Başbakanlık binası inşaat çalışmaları devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık binası inşaat çalışmaları devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 10:23

Almanya’da genişletilmesine ocak ayında başlanan başbakanlık ek binasının, yüksek devlet borçlanmasına rağmen devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

5 bin metrekarelik alanda yapılan inşaatta 400 yeni ofis oluşturulacak. Maliyetin ise 637 milyon Euro olacağı belirtildi. Alman Vergi Mükellefleri Birliği ise tahmini maliyetin 800 milyon Euro’yu bulacağını hesapladı. Başbakanlık ek binasının 2028’de tamamlanması bekleniyor. Ancak sadece başbakanlık değil, birçok bakanlık da ya yeni binaya ya da ek binalara kavuşacak. Aşırı sağcı parti AfD, Federal Meclis’e bir soru önergesi vererek inşaat çalışmaları hakkında bilgi istedi. Federal hükümetin verdiği bilgiye göre Dışişleri Bakanlığı 128 milyon Euro’ya, Federal İçişleri Bakanlığı 94 milyon Euro’ya, Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı 92 milyon Euro’ya ve Federal Çevre Bakanlığı 240 milyon Euro’ya yeni veya ek binaya kavuşuyor. Kentin merkezindeki Eyaletler Meclisi de 132 milyon Euro’ya ‘“ziyaretçi merkezi’ inşası ile genişletilecek.

Haberin Devamı

SALGIN ÖNCESİNDE KARAR VERİLDİ
Verilen bilgiye göre sadece Federal Maliye Bakanı Christian Lindner’in (FDP), bakanlığa ait binanın genişlemesini durdurdu. Maliye Bakanlığı için hali hazırda 10.1 milyon Euro yatırım yapıldı ve yaklaşık 13.9 milyon Euro’luk ilave sözleşmeler imzalandı. Yeni binanın toplam maliyetinin 400 milyon Euro olması bekleniyor. Başbakanlık ve bakanlıklarla ilgili yenileme ve genişleme çalışmaları koronavirüs salgını dönemi öncesinde alınmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!