Bakan Liminski’den saldırıya uğrayan camiye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Bakan Liminski’den saldırıya uğrayan camiye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 10:57

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Medyadan Sorumlu Bakanı Nathanael Liminski, Bochum-Dahlhausen beldesinde saldırıya uğrayan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Sultan Ahmet Camii’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

SALDIRI nedeniyle üzgün olduğunu belirten Liminski, “Hangi dine ait olursa olsun, mabetler dokunulmazdır, korunması lazım. KRV hükümeti ve dini teşkilatlar olarak bunu birlikte destekleyeceğiz. Eyalette herkesin dini inancını özgürce yaşama hakkı vardır. Nereye saldırı olursa olsun, buna karşı empati kurarak yaklaşmak lazım. Dinler arası ilişkilerin de bu manada tabandan tavana derinleşmesini arzu ediyoruz. Sorunları ve geleceğe yönelik çalışmaları birlikte çözebiliriz ve teşvik edebiliriz” dedi. DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon da Bakan Nathanael Liminski’ye son günlerde yaşanan şiddet olaylarından dolayı Almanya’da toplumu ayrıştırmak isteyen radikal grupların Müslümanlara karşı medya ve sosyal medya üzerinden yaptıkları saldırıların sonuçlarının günlük hayatta olduğu gibi camilere yapılan saldırılarda kendini gösterdiğini belirtti. Bu gidişatın toplumsal barış ve huzur için tehlike oluşturduğuna vurgu yapan Kalyon, devletten sorumluluk bilinciyle hareket etmesini beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Bakan Liminski’den saldırıya uğrayan camiye ziyaret

‘ENDİŞE DUYUYORUZ’
Bochum-Dahlhausen DİTİB Sultan Ahmet Camii Dernek Başkanı Güngör Kadir Güven de ziyaretin kendilerine moral verdiğini, Müslümanlar olarak şu an diken üstünde olduklarını söyledi. Hem sözlü hem de fiili saldırı ortamı içinde bulunduklarını ifade eden Güven, bundan endişe duyduklarını söyledi. Candan ve samimi bir görüşme yapıldığını belirten Bakan Liminski de “Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz” diye konuştu. Liminski’nin ziyaretine, dini teşkilatların başkanları da eşlik etti.

Bakan Liminski’den saldırıya uğrayan camiye ziyaret


Bochum-Dahlhausen DİTİB Sultan Ahmet Camii kısa bir süre önce kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramış, caminin pencere kısmındaki panjur yakılmaya çalışılmış ve giriş kapısına da siyah silinmez kalemle gamalı haç ve Davut yıldızı sembolü çizilmişti.

Haberin Devamı

Bakan Liminski’den saldırıya uğrayan camiye ziyaret

BAKMADAN GEÇME!