Bağlama sevdalısı Azad Çiçek Almanya’da birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Bağlama sevdalısı Azad Çiçek Almanya’da birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2024 11:33

Küçük yaşlarda saz çalmasını öğrenen Sivaslı Azad Çiçek (17) bağlamasıyla katıldığı 58’inci ‘Jugend Musiziert’ (Gençler Müzikte Yarışıyor) yarışmasında Almanya birincisi oldu. Yarışmanın amacı çocukları ve gençleri müziğe kazandırarak yeni yetenekler keşfetmek.

Haberin Devamı

BABASININ evde çaldığı saz sesiyle büyüyen Azad 6 yaşından itibaren babasının da yardımıyla saz çalmayı öğrendi. Daha sonra Duisburg’da Yusuf Caner’den yıllarca bağlama dersi alan Azad sırasıyla bölge birinciliği, eyalet birinciliği kazandıktan sonra Almanya yarışmasına katılmaya hak kazandı. Genç ve yetenekli müzisyenlerin keşfedildiği bu yarışmada Azad bağlamada gösterdiği performansla jüriden en çok puanı alarak birinci seçildi.

Bağlama sevdalısı Azad Çiçek Almanya’da birinci oldu
Bağlama sevdalısı Azad Çiçek Almanya’da birinci oldu
‘MÜZİK ZOR BİR İŞTİR’
Genç yetenek şunları söyledi: “Amacım bildiklerimi öğrencilerime öğreterek halk müziğine yetenekli ve kaliteli müzisyenler kazandırmak.
Müzik zor bir iştir. Müzisyen her şeyden önce çok iyi bir dinleyici olmalı! Bağlamayı da severek ve onunla çok uğraşarak çalmalı insan, daha sonra da gerisi gelir! Örnek aldığım üstat müzisyenler; Arif Sağ, Hasret Gültekin, Kemal Dinci, Güler Duman ve Nilüfer Akbal. Ben onları dinleyerek büyüdüm.” Azad Çiçek’in birinci olduğu yarışmada Arman Gül ikinci, Batuhan Gülsevi ve Ulaş Gül üçüncü oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!