Baerbock’un olduğu uçak zorunlu iniş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Baerbock’un olduğu uçak zorunlu iniş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 11:21

Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un içinde bulunduğu uçak Cibuti’ye giderken uçuş izni alamadığı için Suudi Arabistan’a zorunlu iniş yaptı ve heyetiyle birlikte geceyi Cidde’de geçirdi. Bakan Baerbock, Doğu Afrika gezisine Kenya’dan başladı.

Haberin Devamı

YEŞİLLER Partili Bakan ve beraberindeki heyetin bulunduğu Airbus 321 uçağı, Eritre için uçuş izni olmaması nedeniyle dün Berlin’den Doğu Afrika’daki Cibuti’ye giderken 14.00 sularında geri dönmek ve Suudi Arabistan’ın Cidde kentine inmek zorunda kaldı. Baerbock ve beraberindeki heyet geceyi Suudi Arabistan’ın batı kıyısındaki şehirde geçirdi. Uçak Cidde’ye inmeden önce Kızıldeniz üzerinde bir saatten fazla daireler çizerek uçtu. Kaptan Pilot, “Tüm çabalarımıza rağmen maalesef Eritre’ye uçma iznimizi alamadık. Bu nedenle istemezsek de kabullenmek ve Cidde’ye sapmak zorundayız” dedi. Alman Dışişleri Bakanlığı, Eritre Dışişleri Bakanlığı’nda elektrik kesintisi yaşandığı için uçuş izni almak da zorlandığını açıkladı. Ayrıca başka bir uçuş rotası için alternatif seçenek de bulunmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

OLAYI YUMUŞATMAYA ÇALIŞTI
Bir uçak için uçuş sırasında uçuş izni verilmesinin doğal olduğu kaydedildi. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın, planlanan uçak için böyle bir iznin verilmediği konusunda kalkıştan kısa bir süre önce sabah saatlerinde bilgilendirildiği ifade edildi. Heyetin daha sonra ilgili iznin uçuş sırasında verileceğinden yola çıkarak hareket edinildiği açıklandı. Bakan Baerbock, Cidde’ye indikten sonra, yaptığı açıklamada, “Aslında planlanmayan şeyler olduğunda esnek olmak zorundasınız” diyerek olayı yumuşatmaya çalıştı. Bakan Baerbock, bir kriz bölgesinde her şeyin normal, barışçıl zamanlarda olduğu gibi işleyemeyeceğini söyledi ve planların buna göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Baerbock, Sudan’daki kanlı iktidar mücadelesinin arka planında cuma gününe kadar Cibuti, Kenya ve Güney Sudan’da görüşmeler yapmayı hedefliyordu.

Baerbock’un olduğu uçak zorunlu iniş yaptı

‘BURADA OLMAK ÖNEMLİ’
Baerbock bu geziyle komşu ülkelere özellikle Sudan’daki savaşla ilgili olarak oradaki insanları unutmadıkları mesajını vermek istediğini vurguladı. Baerbock, “Bu nedenle her şey belki de diğer bölgelerde alıştığımız gibi her zaman protokole göre ilerleyemese bile burada olmak önemlidir. Planlanmamış bir yerde mola vermenin, jeopolitik açıdan zorlu ve dramatik olan bu zamanlarda sorunlarımızın en küçüğü olduğunun farkına varmak önemlidir” dedi. Bakan Baerbock gezisi gecikmeli başladığı için Cibuti ziyaretini iptal etti. Bakan Kenya’ya doğru yola çıkmadan önce oradaki limanı ziyaret etmek istiyordu.

BAKMADAN GEÇME!