Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 11:28

Yeni yıla saatlerin kaldığı şu günlerde Köln’de yaşayan vatandaşlarımızın 2024’ten beklentilerini sorduk. Yeni yılda hayal dünyalarındaki cevapları aradık. Tabii ki dünya gündeminin ilk sırasında olan trajik savaş bölgeleri ekseninde cevaplar bizleri şaşırtmadı. Her görüş bildiren birbirini duymuşcasına aynı şarkının vokalisti gibi cevaplar verdiler. Düşüncelerini açıklayanlar mesleki ve ana uğraşı sahipleri az da olsa kendi iş dünyasından yanıtladı. Tabii kimileri için de aile ön plana çıktı...

Haberin Devamı

ZAFER SIRAKAYA (AK PARTİ MİLLETVEKİLİ): Dünyada mazlumların ezilmediği, yine tüm dünyada barış söyleminin sadece sözle değil fiiliyata döküldüğü, barışı sadece belirli bir kesimin bir ayrıcalığı olarak değil, samimi olarak bütün insanlık için istenildiği bir ortamın sağlanması. Bunun için de sadece dünyanın 5 ülkesinin iki dudağı arasında kendi çıkarlarını korudukları değil, tüm dünya ülkelerinin katılımcı bir şekilde sağlayabildiği barış ortamının sağlanması.

Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi
HUZURUN TESİSİ İÇİN GAYRETİMİZ ARTACAK
OĞUZ ÜÇÜNCÜ (AK Parti İstanbul milletvekili): 2023 yılı şüphesiz ağır imtihanlarla dolu bir yıl olarak kayıtlara geçti. Başta 11 ilimizi sarsan deprem olmak üzere devam eden savaşlar ve terörle mücadelede şehit verdiğimiz yiğitler ve yine ekim ayından itibaren Gazze’de sergilenen vahşet, vicdan sahibi herkesi derinden sarsıyor. 2024’te bir yandan barış ve huzurun tesisi için gayretlerimizi artırılırken yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımıza da titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz.
Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi
GÜVEN, HUZUR, REFAH İÇİNDE...
TURHAN KAYA (Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu): Bizim gözlemlediğimiz kadarıyla vatandaşımız devletini her daim yanında görmek istiyor. Güven huzur ve refah içinde yaşaması için devletinin destek sağlanmasını, yine yaşadığı yerlerde ayrımcılığa maruz kalmaması, ön yargılarla muhatap olmaması, birtakım fikirlerle suçlanmamasını istiyor. Tüm vatandaşlarımıza sorunsuz sıkıntısız barış dolu yeni bir yıl temenni ediyorum.
Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi

IRKÇILIĞA DUR!
METİN AYDIN (Avrupa ve Türk Şirketler Ağı Genel Başkanı - NETU WEST): Yeni yıldan savaşların sona erdiği, insanların yaşam koşullarının iyiye gitmesini ve eğitim seviyesinin artmasını temenni ediyorum. Avrupa’da ırkçılığa karşı mücadele veren kitlelerin müşterek adım atmalarını ve siyasi görüşü ne olursa olsun, ırkçılığa dur demelerini beklemekteyim. İslamofobi ve İslam düşmanlığı hakkında bütün aktörlerin saf belirlemesi ve açıkça pozisyon almalarını beklemekteyim. Türkiye kökenli şirketler ve iş yerleri daha derin ve verimli temsil edilebilme noktasında kurumsallaşmalarını temenni ediyorum.
Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi

GÜZEL ŞEYLER İÇİN ÇOK UMUTLU DEĞİLİM
ABDÜLLATİF AYDIN (Öğretmen): Bir Türkiyeli baba olarak buradaki çocukların durumu akla geliyor. İzolasyon, yalnızlık, dışlanma Allah hepimizin durumunu hayreylesin. Tabii ki yeni yılın insanlığa huzur mutluluk getirmesini istiyorum ama çok da fazla olumlu şeyler bekleyemiyorum doğrusu.
Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi

2024 MAZLUMLARIN SESLERİNİN İŞİTİLDİĞİ YIL OLSUN
BAHATTİN YILMAZ (İŞ İNSANI): 2024 yılı inşallah yeryüzünde yaşayan mazlum ve mağdurların sesinin duyulduğu bir yıl olur. Hepimizin ev ödevi, yapacağımız çalıṣmalarımızda kendimizi daha iyi tanıtabilmenin gayretinin yanında, kurumlarla ve komşularımızla olan ilişkilerimizi daha iyi hale getirebilmek için gayretli çalışmalar yapmak olmalı diye düşünüyorum.
Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi

ERDOĞAN’IN ZİYARETİYLE GURUR DUYDUK
SALİH ALTINIŞIK ( Almanya Trabzonlular Derneği Başkanı): Geçen ay Sayın Cumhurbaşkanımızın, günübirlik ziyareti, kararlı ve sonuç odaklı bir Almanya ziyareti oldu malum. Bu ziyaretle hepimiz gurur duyduk. Özellikle bu ziyarette Alman kamuoyunun Şansölye Scholz’dan beklediği somut ve kararlı duruşu Cumhurbaşkanımız Erdoğan gösterdi. Avrupalı Türkler olarak iki ülkeye olan köklü bağlarımız, anavatanımız Türkiye’ye olan kısmını güçlü kılmaktadır ve biz bununla gurur duyuyoruz. Ama bizler bulunduğu ülkelere katkı sağlamış Avrupalı Türkleriz. Yeni yıldan tabii beklentimiz hem biz Müslümanlar için, hem de sağ duyuyla yaklaşan inancı ne olursa olsun tüm inanç sahipleri için mazlumun sesinin duyulduğu soğukkanlı çözümler getirilen yıl olur.
Avrupalı Türkler yeni yılda barış istedi

HER YIL ÜLKEMİZE GİDEBİLME İMKÂNI
SEBAHATTİN KUŞ (İşci): Çocuklarımın ve ailemin sağlığının iyi olmasını diliyorum. Hayat pahalılığının azalması ülkemize iki yılda bir değil de ekonomik imkâna kavuşarak her yıl gitmek istiyorum. Tabii annemle babamın sağlıklı kalmalarını da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!