Avrupa Türk İslam Birliği’nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Türk İslam Birliği’nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 17:35

Almanya’nın Köln kentindeki Avrupa Türk İslam Birliği’ne (ATİB) ait Ahmet Yesevi Camii’nde Hazreti Muhammed’in Sakal-ı Şerifi Cuma namazı sonrası cemaate gösterildi. Kırk bohçaya sarılı Sakal-ı Şerif tekbir ve salavatlar eşliğinde açıldı. Camiye gelen vatandaşlar Sakal-ı Şerif’i görünce duygu dolu anlar yaşadı. Cami imam hatibi İdris Taşova Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

“SAKALI Şerif ziyareti peygamber efendimizin vefatından sonra, onun değerli eşyalarının ziyareti zaman içerisinde çok ilgi görmüştü. Bu süreç Veysel Karani hazretlerine efendimizin hırkasını hediye etmesiyle bunun ziyaretinin kabul görmesiyle; kendinden bir parça olan sakalının ziyaretiyle ümmetinin mertebesinin yükseleceği şefaatı umulacağı düşüncesiyle günümüze kadar bu ziyaretler gelmiştir. Sakalı Şerif sınırlı sayıda olduğu için özellikle Ramazan ayında başlayarak bayrama kadar camilerde Müslümanların görmeleri için dolaştırılır. Türkiye’de olduğu gibi dünyanın muhtelif ülkelerinde ve bazı seçkin ailelerin evlerinde de Sakalı Şerif olduğunu biliyoruz.

Avrupa Türk İslam Birliği’nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
NEDEN 40 BOHÇADA SARILI?
Neden kırk bohça içinde muhafaza edildiği sorulacak olursa, 40 rakamı sınırsız anlamına geliyor. Değer vermek anlamına geliyor. İslam dininde 7, 40 ve 70’in çok önemi vardır. Kur’an’da bu ifadeler geçmektedir. O açıdan sonsuzluğu temsil ediyor. Buradaki saygımızın sonsuzluğu temsil ediyor. Sakal-ı Şerif kutusunun içerisinde ayrıca kaliteli bir misk bulundurulur ki, belirli aralıklarla sürülür bu hem bakterilerin uzaklaşmasına hemde kumaşların güvelenmemesine vesile olur. Hem de hoş güzel bir rayiha kokunun yayılmasına vesile olur.” Cemaatin ziyaretinin ardından içinde misk bulunan özel çantasına konularak, muhafazaya alınan Sakal-ı Şerif’in Almanya’daki diğer camilerde de gösterileceği bildirildi.
Avrupa Türk İslam Birliği’nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
İDRİS TAŞOVA (Cami imamı)

BAKMADAN GEÇME!