‘ATİAD, Almanya ile Türkiye arasında köprü oldu’

Güncelleme Tarihi:

‘ATİAD, Almanya ile Türkiye arasında köprü oldu’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 13:00

Avrupalı İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD), Türkiye ve Almanya arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve her iki ülkede faaliyet gösteren iş insanlarına destek olmak amacıyla Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sarıyar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müfit Tarhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Zülal Tahtakıran, Bahar Beyaz, Uğur Bayram, Tolga Halıcı, Mustafa Sayın ve ATİAD’ın Premium Üyeleri Sinan Çevik, İsmail Ülger, Özcan Yavuz, Kürşad Yılmaz ve Fırat Soyer’in öncülüğündeki heyet Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya geldi. Görüşmede, ATİAD’ın faaliyetleri ve özellikle iki ülke arasındaki yatırım olanaklarına yönelik rolü ele alındı. ATİAD Başkanı Aziz Sarıyar, yaptığı açıklamada, derneğin Avrupa genelinde faaliyet gösteren iş insanlarına destek sağlama misyonunu vurgulayarak, ATİAD’ın Türkiye ve Almanya arasında bir köprü olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin ekonomik ve ticari ilişkilerini güçlendirme hedefi doğrultusunda, ATİAD’ın bu rolüyle önemli bir misyon üstlendiğine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

ANITKABİR’E ÇELENK BIRAKTILAR
Görüşme sonrasında ATİAD heyeti, Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir’i de ziyaret etti ve çelenk bıraktı. Ziyaret sırasında, ATİAD üyeleri Atatürk’ün huzuruna çıkarak anısına saygılarını sundu. ATİAD Başkanı Sarıyar, Anıtkabir defterini imzaladı. Sarıyar, Atatürk’ün kalkınma hedefleriyle örtüşen değerleri benimseyen ATİAD’ın, onun ilham veren liderliğinin izinden giderek, iş dünyasında ve ülkeler arası ilişkilerde etkili bir rol oynamaya devam ettiğini vurguladı. Ziyaretin devamında, ATİAD heyeti, Türkiye ve Almanya arasındaki yatırım olanaklarını değerlendirmek amacıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. İlk olarak, T.C. Yatırım Ofisi ve Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, iki ülke arasındaki potansiyel yatırımlar ve özellikle enerji alanındaki iş birlikleri masaya yatırıldı.

‘ATİAD, Almanya ile Türkiye arasında köprü oldu’

İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI KONUŞULDU
Ardından, Önder Bülbüloğlu ve Bülbüloğlu Holding’in ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası ve TÜSİAV-Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’nın katılımıyla, ATİAD’ın Avrupa’da faaliyet gösteren iş insanlarına sağladığı destekler ve iki ülke arasındaki iş birliği fırsatları konuşuldu. Ziyaretin bir diğer önemli durağı, Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği oldu. ATİAD heyeti, burada iş insanları için vize kolaylığı gibi konularda taleplerini iletti ve iş birliği imkânlarını değerlendirdi. ATİAD heyeti LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ni de ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Türkiye’de de önemli çalışmalar yürüten Konrad-Adenauer-Stiftung Vakfı’nı ziyaret ederek burada iki ülke arasında yürütülebilecek projeleri ele aldı ve iş birliği potansiyellerini değerlendirildi. Ardından özellikle yurt dışındaki Türkler için çalışmalar yürüten Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret eden YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından ağırlanan ATİAD heyeti, bu görüşmede de Avrupa’da Türkiye kökenli genç girişimcilerin desteklenmesine yönelik projelerden bahsederek, bu alandaki iş birliği olanaklarını ele aldı.

‘ATİAD, Almanya ile Türkiye arasında köprü oldu’

‘ATİAD, Almanya ile Türkiye arasında köprü oldu’

‘ATİAD, Almanya ile Türkiye arasında köprü oldu’

‘ATİAD, Almanya ile Türkiye arasında köprü oldu’
‘ATİAD, Almanya ile Türkiye arasında köprü oldu’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!