ATFF yeni yönetimini belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

ATFF yeni yönetimini belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2023 10:59

Merkezi Almanya’nın Stuttgart kentinde bulunan Avrupa Türk Futbol Federasyonu (ATFF), yeni yönetimini belirlemek için ocak ayında Olağanüstü Genel Kurul’a gitme kararı aldı. Bir daha aday olmayacağını açıklayan ATFF Genel Başkanı Ayhan Yıldız, toplantının 25 Ocak 2024 tarihinde Stuttgart’taki Mercure Otel’de yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

AYHAN Yıldız, Avrupa’daki Türk spor camiasını bir araya getirerek özellikle çocukları ve gençleri gerek Avrupa’da gerekse Türkiye’de spor dünyasına kazandırmak amacıyla kurulan ATFF’nin yeni yüzlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 2000 yılından beri ATFF Başkanlığını sürdüren Yıldız, şunları söyledi: “Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte ATFF’nin kurulma aşamasından bugüne kadar bu amaç doğrultusunda fedakârca ve büyük bir çabayla çalıştık. Federasyonumuza zarar gelmemesi için gecemi gündüzüme kattım. Ailemden, yakınlarımdan ayrı kaldım. 60 yıldır olmayan bir şeyi yapmayı başardık ve bu nedenle rahatsız olanlar oldu. Avrupa’da ATFF olarak mücadelemize, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı döneminde destek olan TFF Başkanı sayın Nihat Özdemir’e buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. İnsanlar artık yeni yüzler görmek istiyor. Ben Olağanüstü Genel Kurul’da çok iyi ve etkili çalışmalar yapan Fuat Karaismailoğlu’nu destekleyeceğim. Kendisi benim favori adayımdır. Seçildiği takdirde, biz de yönetim kurulu olarak mutlaka destek vereceğiz. Başarılı olacağına inanıyorum. Tabii olmak isteyen başka üyelerimiz varsa, bu kapı herkese açık. Geçmişte tatsızlık yaşamış olduklarımız olsa da onlar da kuruma yararlı olacaksa elbette destekleriz. Aramızda yeni üyelerimizi de görmek isteriz.”

Haberin Devamı

2019’DA KURULDU
ATFF 52 kurucu üyenin katılımıyla 2019 yılında kuruldu, ancak dernek statüsünü 2020 yılında resmen alarak faaliyetlerine başladı. 2020’de Genel Başkanlığa seçilen Ayhan Yıldız ve yönetimi, birçok başarılı çalışmaya imza attı. Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) ile ATFF arasında gönüllülük alanında iş birliği protokolü de imzaladılar. Başkan Yıldız, “İş İnsanı, spor dostu Özcan Şimşek’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Yapay Zekâ Fikir Akademisi (YAFA) projesi ile de gönüllülük alanında iş birliği protokolü yapılması için çalışmalar sürdürülüyor. YAFA ile branşa özgü teknik, görsel ve işitsel beceri testi, antropometrik ve performans takip ölçümleriyle, her spor branşına özgü belirlenen teknik uygulamalarla sporcu adaylarının görsel ve işitsel reaksiyonlarının ölçümüyle yetenek tespiti yapılacak” diyor.

BAKMADAN GEÇME!