‘Aşk Tesadüfleri Sever 2’ Avrupa’yla buluştu

Güncelleme Tarihi:

‘Aşk Tesadüfleri Sever 2’ Avrupa’yla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2020 10:53

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen ‘Aşk Tesadüfleri Sever 2’ filmin Avrupa galası yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

PARİS’TEKİ ünlü Grand Rex sinemasındaki galaya filmin oyuncuları Nesrin Cavadzade, Elif Doğan, Levent Can, Türkü Turan, Hülya Gülşen, yönetmenler Ömer Faruk Sorak ve eşi İpek Sorak’ın yanı sıra Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, OECD Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Kültür ve Turizm Müşavir Özgür Semiz ve çok sayıda sinemasever katıldı. Başrollerini Nesrin Cavadzade, Yiğit Kirazcı, Elif Doğan ve Aytaç Şaşmaz’ın paylaştığı ‘Aşk Tesadüfleri Sever 2’, 2010 yapımı aynı adlı filmin devamı olarak sinemaseverlerin karşısına çıktı. Yönetmenler ve oyuncular, gala sonrası seyircilerle fotoğraf çektirdi ve soruları yanıtladı.

‘YEREL OLMADAN EVRENSEL OLUNMAZ’
Ömer Faruk Sorak, filme ilişkin, “Çok sevdiğim bir söz var, ‘yerel olmadan evrensel olunmaz’. Hem kendi insanımıza hem de dünyanın en ucra köşesindeki insana anlatabilecek çok hikayemiz var” dedi. Filmin Yunanistan’da vizyona girebilmesi için bir şirketle görüştüklerini ifade eden Sorak, “Önemli olan sadece Yunanistan’da değil bu hikayenin Türkiye’nin dışındaki tüm ülkelerde seyircilerle buluşmasıdır” değerlendirmesinde bulundu. Sorak, 31 Ocak’ta Türkiye’de vizyona giren filmle ilgili güzel yorumlar aldığını söyledi.

Haberin Devamı

ÖN YARGILARI KIRMAK İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT
Bu filmin yabancıların Türkiye hakkındaki ön yargılarını kırmak için güzel bir fırsat olduğunun altını çizen Sorak, Türk filmlerinin ülkeler ve kültürler arasındaki etkileşimde etkili olduğunu belirtti. İpek Sorak da “Aşk Tesadüfleri Sever 3” filmini çekmeyi de düşündüklerini ve biriktirdikleri birçok hikayenin olduğunu vurguladı. Ömer Faruk Sorak ve İpek Sorak’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, izleyiciyi 1960’lardan bugüne uzanan romantik bir yolculuğa çıkarıyor. Film, iki farklı dönemde geçen gerçek bir yaşam öyküsüne dayanırken, geçmişle bugünün ilişkilerini karşılaştırıyor.


BAKMADAN GEÇME!