Aşırı hız yapıp, iki kiÅŸi öldürmüÅŸtü: Çifte cinayetten hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

Aşırı hız yapıp, iki kişi öldürmüştü: Çifte cinayetten hakim karşısında
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 16:26

Stuttgart’ta kiraladığı Jaguar marka araçla 160 km hız yapan ve yaptığı kazada iki kişinin ölümüne neden olan 20 yaşındaki sanık, savcının talebi üzerine çifte cinayetten hakim karşısına çıkarıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Stuttgart kentinde bir arkadaşıyla mart ayında Jaguar marka spor bir otomobil kiralayan ve şehir merkezinde hız denemesi yapan sanık, direksiyon kontrolünü kaybedip park halindeki bir otomobile çarpmıştı. Otomobilde bulunan 25 ve 22 yaşlarında bir erkek ve bir kadın yaşamını yitirmişti. 

Bilirkişi incelemesinde aracın saatte 160 kilometre hızla kullanıldığı tespit edildi. Savcının, sanığın trafik kazasından değil de çifte cinayetten yargılanması için hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Â

Aşırı hız yapıp, iki kişi öldürmüştü: Çifte cinayetten hakim karşısında

ELLERİ AYAKLARI KELEPÇELİ GETİRİLDİ
Sanık, davanın bugün yapılan ilk duruşmasına elleri ve ayakları kelepçeli olarak getirildi. Ölen iki gencin aileleri, iddianame okurken göz yaşlarını tutamadı. Sanığın avukatı, müvekkilinin cinayetten değil, dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten yargılanması gerektiğini savundu. Sanığın cinayetten mi yoksa kaza sonucu ölüme yol açmaktan mı ceza alacağı yargılama sonunda belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!