Artık Scholz’un da balmumu heykeli var!

Güncelleme Tarihi:

Artık Scholz’un da balmumu heykeli var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 10:02

Madame Tussauds balmumu müzesinde sergilenecek olan 170 santimetre boyunda, 35 kilogram ağırlığındaki Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un balmumu heykeli, Federal Meclis binası olan Reichstag önündeki çimenlikte halka tanıtıldı.

Haberin Devamı

Görevdeki başbakanın gerçek boyutlu balmumu heykelinin Madame Tussauds müzesinde sergilenmesi bir gelenek. 20 sanatçı tarafından sekiz aylık bir çalışma sonucunda yapılan Scholz heykeli, selefi Angela Merkel’in balmumu heykelinin yanında duracak. Müze yönetimi, Scholz’un heykeliyle ilgili çalışmaların, 8 Aralık 2021’de Meclis’te yemin ettiğinde başladığını açıkladı.

Artık Scholz’un da balmumu heykeli var
‘GERÇEK BİR İNSANIN ÖNÜNDE DURUYORSUNUZ...’
Diğer pek çok ünlünün aksine Olaf Scholz için ölçüm yapılamadığı belirtildi. Madame Tussauds’daki sanatçılar bu nedenle video ve fotoğraf materyallerine bakarak figürü tamamlamak zorunda kaldı. Yüz için detaylara özellikle dikkat edilmesi gerekti. Balmumu eserlerin yöneticisi Nadja Troublefield, “Burada her gülme çizgisi, her gamze gerçekten önemli, böylece sonunda sadece bir balmumu figürü yaratılmıyor, aynı zamanda gerçek bir insanın önünde duruyormuş izlenimi ediniyorsunuz” dedi. Scholz’un kafası tek başına sekiz kilogram balmumundan oluşuyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!