Artık partisi de istemiyor!..

Güncelleme Tarihi:

Artık partisi de istemiyor..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 10:06

Konumunu kullanarak Türkiye kökenli eşi Zübeyde Temizel’e çalıştığı çocuk yuvasında yüksek maaş ödenmesini sağladığı iddiasıyla hakkında savcılığın soruşturma başlattığı Frankfurt Büyükşehir Belediye Peter Feldmann’ın azledilmesi konuşuluyor.

Haberin Devamı

SON olarak Eintracht Frankfurt’un Sevilla’da düzenlenen UEFA Kupası finalinden dönerken, uçakta yaptığı konuşmada hostesleri kastederek cinsel içerikli göndermeler yapmasıyla yeniden eleştirilerin hedefi olan Feldmann, partisi SPD tarafından da istenmiyor. Ancak istifası istenen Feldmann, bunun yerine özür dilemeyi tercih etti ve yaz tatili sonuna kadar kamusal alanda toplantılarda görünmeme sözü verdi. 2024 sonuna kadar görevinin başında kalacağını belirten Feldmann, ayrıca SPD’den de bu süre içinde üyeliğini dondurmasını istedi. Eşine yönelik yolsuzluk suçlamalarından sonra muhalefet partileri Feldmann’ın istifasını isterken, SPD, mahkemenin davayı kabul edip etmemesine yönelik kararın beklenmesini isteyerek bir anlamda belediye başkanına sahip çıkmıştı. Ancak uçaktaki konuşmasıyla ilgili video görüntülerin yayılmasından sonra SPD de Feldmann’ın istifasını istiyor. SPD’li bir grup yerel yöneticinin yayınladığı açık mektupta, “SPD Frankfurt’un onursal üyeleri olarak, sizleri şehre, ofise ve SPD’ye daha fazla zarar vermemeye ve Frankfurt Belediye Başkanlığı görevinden derhal istifa etmeye çağırıyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Artık partisi de istemiyor..
Peter Feldmann, Zübeyde Temizel

‘UNUTULMAYI UMUYOR’
Feldmann’ın istifa çağrılarına kulak tıkaması üzerine, SPD içinde ‘görevinden azledilmesi’ gündeme getirildi. SPD Frankfurt Teşkilatı Başkanı Mike Josef, “Bize, azledilmesine yönelik işlemleri başlatmamızdan başka çare bırakmıyor” dedi. Ancak Feldmann’ın azledilmesiyle ilgili yöntemin çok uzun ve zor olduğu belirtildi. Buna göre 93 belediye meclisi encümeninin en az yarısının Feldmann’ın azledilmesiyle ilgili başvuruyu onaylaması, ardından da milletvekillerinin üçte ikisinin azledilmeyle ilgili başvuruyu desteklemesi, daha sonra ise seçmenlerin en az yüzde 30’unun belediye başkanının azledilmesi yönünde oy vermesi gerekiyor. Tüm bu sürecin yaklaşık 3 ila 6 ay arasında süreceği ve maliyetin ise yaklaşık 1.5 milyon euro olduğu belirtildi. Mike Josef, azletme sürecinin uzun ve masraflı olduğuna dikkati çekerken, Feldmann’ın zamana oynadığı ve bu süre içinde unutulmayı umduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!