Artık eskisi kadar sevilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Artık eskisi kadar sevilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 11:26

Almanya Başbakanı Angela Merkel eski popülaritesini yitirdi. Uzun yıllardır en çok sevilen siyasetçi olan Merkel, son yapılan kamuoyu yoklamasında birincilik sırasını kaptırdı. Merkel, en çok sevilen siyasetçiler yarışmasında yüzde 2 oranında destek kaybetti.

Haberin Devamı

TEMMUZ ayında büyük sempati toplayan Federal Dışişleri Bakanı Heiko Maas ilk sıraya yerleşti. Maas bir önceki ayda yüzde 40 olan desteğini yüzde 8 oranında artırarak 48’e çıkardı. Böylece Temmuz ayının en sempatik siyasetçisi oldu. 

Maliye Bakanı Olaf Scholz da desteğini yüzde iki artırarak Merkel ile ikincilik sırasını paylaştı. Merkel ve Scholz’u sempatik bulanların oranı yüzde 46.

Artık eskisi kadar sevilmiyor
Heiko Maas

PARTİSİ DE HALK DESTEĞİNİ KAYBEDİYOR
Merkel kişisel olarak destek kaybederken, partisi de halkın büyük oranında desteğini yitirdi. Son aylarda yürütülen mülteci ve göçmen tartışmaları nedeniyle önemli ölçüde kan kaybeden Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) halk desteği yüzde 29’a düştü. Sosyal Demokrat Parti (SPD) mensubu bakanlar halk nezdinde sempati toplarken, parti ise ancak halkın yüzde 18 desteğini alıyor. Almanya için Alternatif Parti’ye (AfD) olan destek ise yüzde 17.

BAKMADAN GEÇME!