Amigo Kadir Memiş ‘ZeyBreak’ dansıyla hafızalara kazınacak!

Güncelleme Tarihi:

Amigo Kadir Memiş ‘ZeyBreak’ dansıyla hafızalara kazınacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2022 10:19

Berlin’deki Avrupa Kültürleri Müzesi’nde (MEK) Almanya’ya Türk iş gücü göçünün 60’ıncı yılı vesilesiyle açılan ve Ergun Çağatay’ın 1990 yılında Hamburg, Berlin, Köln, Duisburg ve Werl’de ağırlıklı olarak birinci nesil Türkleri çektiği fotoğraflardan oluşan sergi kapsamında ‘Amigo’ olarak tanınan dansçı, koreograf, ressam ve Hip-Hop sanatçısı Kadir Memiş sahne alacak. Amigo Memiş ‘Zeybek’ ve ‘Breakdance’dan harmanladığı ZeyBreak performansıyla Berlin’deki MEK’de performans sergileyecek.

Haberin Devamı

ARNIMALLEE 25, 14195 Berlin adresindeki MEK’da 20 Ekim akşamı saat 19.00’da başlayacak ücretsiz etkinlikte, Amigo Memiş, insan bilimi uzmanı antropolog ve gazeteci Dr. Bianca Ludewig’in sorularını yanıtlayacak. 1974’te Bilecek’in bir köyünde doğan, 1984’te Berlin’de yaşayan ailesinin yanına gelen ve Almanca bilmediği için ilkokulda ciddi sıkıntılar yaşayan, 1993 yılında birkaç arkadaşıyla Flying Steps B-boy ekibini kurarak 4 kez dünya ‘Breakdance’ birinciliği alan Amigo Memiş, sohbet nitelikli soru yanıt bölümünden sonra ‘Zeybek’ ve ‘Breakdance’ figürlerinden oluşan ‘ZeyBreak’ performansı sunacak.

Amigo Kadir Memiş ‘ZeyBreak’ dansıyla hafızalara kazınacak

Amigo Kadir Memiş ‘ZeyBreak’ dansıyla hafızalara kazınacak

Amigo Kadir Memiş ‘ZeyBreak’ dansıyla hafızalara kazınacak
‘KENDİMİ BİR KUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM’
Bir söyleşisinde “Berlin’de kendimi bir kuş gibi hissediyordum. Köyüne geri dönemeyen bir kuş. Bir tarafta hasretle, bir tarafta yeni topraklarda kök salma çabalarıyla günlerimi geçiriyordum. Derken, bu şehirde Hip-Hop ile tanıştım ve onda kendimi buldum. Belki de en başından bir Hip-Hop çocuğuydum. Anadolu usulü, Hip-Hop rayihalı, evrensel bir yemek yapmaya çalışıyorum” diyen Amigo Memiş, köyde geçen çocukluk hatıralarıyla yaşamındaki gözlemlerinden harmanladığı ‘ZeyBreak’ performansıyla izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

BAKMADAN GEÇME!