‘Altın Ayı’ Fransa’ya gitti

Güncelleme Tarihi:

‘Altın Ayı’ Fransa’ya gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2023 12:02

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen geleneksel Berlin Film Festivali’nde bu yılki ‘Altın Ayı’ ödülünü Fransız yapımcı Nicolas Philbert’in “Sur l’Adamant” belgeseli aldı.

Haberin Devamı

18 ülkeden 19 filmin yarıştığı 73’üncü Uluslararası Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) ‘Altın Ayı’ ödülü Fransa’ya gitti. Paris’in ortasında Seine Nehri üzerinde yüzen bir psikiyatri kliniğinde yaşananların ve tedavi sürecinin anlatıldığı ‘Sur l’Adamant’ adlı belgesel film ödülün sahibi oldu. Festivalin en önemli ikinci ödülü olan ve Amerikalı oyuncu Kristen Stewart’ın başkanlığını yaptığı ‘Jüri Büyük Ödülü’ ise Alman İkinci Televizyonu’nun (ZDF) ortak yapımcısı olduğu Alman yönetmen Christian Petzold’un ‘Roter Himmel’ (Kızıl Gök) filmine verildi. Filmde, yaz tatilini Baltık Denizi sahillerinde bir yazlıkta geçiren 4 gencin dramı anlatılıyor.

‘Altın Ayı’ Fransa’ya gitti
Sofia Otero

Haberin Devamı

67 ülkeden 283 filmin gösterildiği Berlinale’de ‘En İyi Başrol Oyuncu’ dalında ‘Gümüş Ayı’ ödülünü ‘20.000 Species of Bees’ (20 Bin Arı Türü’ filminde başrolü oynayan 8 yaşındaki İspanyol kız çocuğu Sofia Otero kazandı. ‘En İyi Yönetmen’ dalında ‘Gümüş Ayı’ ödülü ‘Le Grand Chariot’ (Büyük Chariot) filminin Fransız yönetmeni Philippe Garrel’in oldu.

‘Altın Ayı’ Fransa’ya gitti
Portekizli yönetmen Joao Canijo ise eski bir oteli işleten üç kuşak kadının hikâyelerinin anlatıldığı ‘Mal viver’ (Zor Yaşam) filmle ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Berlin’de doğan, İstanbul’da liseyi bitirdikten sonra Berlin ve Hamburg’da sinema yönetmenliği öğrenimi gören İlker Çatlak’ın ‘Panaroma’ bölümünde gösterilen ‘Das Lehrerzimmer’ (Öğretmen Odası) filmi de ‘Cicea Art Cinema’ ve ‘Label Europa Cinemas’ ödülleri kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!