'İmparatorluk' cezaevinde, 'krallık' serbest

Güncelleme Tarihi:

İmparatorluk cezaevinde, krallık serbest
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 13:01

Almanya Federal Cumhuriyeti devletini de Alman Anayasası’nı da tanımayan ve Alman vatandaşı olduklarını kabul etmeyen Prens 13. Heinrich Reuss liderliğindeki ‘İmparatorluk Vatandaşları’ üyelerinin bazıları, darbe planları yüzünden cezaevine gönderilirken yeni bir tartışma başladı. Peter Fitzek liderliğindeki ‘Almanya Krallığı’.

Haberin Devamı

YANDAŞLARI tarafından yaklaşık 11 yıl önce kendisini ‘Almanya Kralı’ ilan ettiren ve şu anda 57 yaşında olan Peter Fitzek, hedeflerinin Almanya’nın sınırlarını genişletmek olduğunu söylüyor. Asıl mesleği aşçılık olan Fitzek, 5 bin civarında üyesi bulunan ‘Almanya Krallığı’nı güçlendirmek için harekete geçti. Kendi aralarında ‘Wir’ (Biz) duygusunu artırmak ve daha fazla para toplamak için temmuz ayında Hamburg yakınlarında Fitzek liderliğinde bir toplantı yapıldığı ortaya çıktı. Aşırı sağcı grubun, taraftar kazanmak için sık sık seminerler düzenlediği belirlendi.

İmparatorluk cezaevinde, krallık serbest

Peter Fitzek, mahkemelere özel dikilmiş üzerinde ‘Almanya Krallığı’ yazan ve sözde krallığın ambleminin olduğu gömleklerle çıktı.

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA EMLAKLARI VAR
‘Almanya Krallığı’ grubuna ait ülkenin çeşitli kesimlerinde çok sayıda emlak bulunduğu da kaydedildi. Daha önceki dönemlerde işlediği suçlardan dolayı cezaevinde yatan Peter Fitzek’in Saksonya’nın Baerwalde beldesinde bir sarayının bulunduğu da ileri sürüldü. Hayali ‘Almanya Krallığı’nın ayrıca Saksonya’nın Eibenstock-Wolfsgrün kesiminde 50 bin metrekare büyüklüğünde bir arazi satın alarak üzerine bir ‘seminer ve sağlık merkezi’ inşa ettirdiği de belirlendi. Kendisini ‘Almanya Kralı” ilan ettiren Peter Fitzek’in şimdi de bir süpermarket zinciri açmak için girişimlerde bulunduğu iddia edildi. Federal Anayasa Koruma Teşkilatı, hayali anayasası ve para birimi olan bu aşırı örgütün, parasal sıkıntı çeken insanları kazanma tehlikesine dikkati çekti.

VERGİ YERİNE YARDIM TOPLUYOR
1965 yılında Saksonya’da doğan Peter Fitzek’in asıl mesleği aşçılık. Ancak karate eğitmenliği de dahil olmak üzere birbirinden farklı birçok sektörde çalıştı. 2008’de Saksonya sınırlarında yer alan Wittenberg Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak sadece yüzde 0.7 oy alabildi. Pes etmedi ve 2009’da aynı bölgeden milletvekilliği için aday oldu. Sonuç değişmedi. Yine yüzde 0.7 oy aldı. 2009’da kurduğu ‘NeuDeutschland’ (Yeni Almanya) adlı dernekle ‘Almanya’yı 1937 öncesindeki sınırlarına döndürmek’ istediğini söyledi. Almanya’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dış güçler tarafından bir işgal anayasası ile yönetildiğine inanan Peter Fitzek ile dernek üyeleri, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin egemen bir devlet olmadığını iddia ediyor. 16 Eylül 2012’de ‘Königreich Deutschland’ (Almanya Krallığı) isimli yeni ülkenin kurulduğunu açıklayan Peter Fitzek, kendisini de ‘Kral I. Peter’ olarak ilan etti. Sözde krallığın kendisine ait bir anayasası var ve bu anayasaya göre çocukların okula gitme zorunluğu yok. Krallık sakinleri vergi vermiyor ancak ‘I. Peter’ bunun yerine yardım topluyor. Ülke arazisine katılacak yeni topraklar da bu yardımlar sayesinde satın alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!