Almanya’da üç camiye çirkin saldırı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da üç camiye çirkin saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 17:59

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde bağlı üç şehirde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı üç camiye saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda mavi poşetler içerisinde yakılmış Kur’an-ı Kerim sayfaları, domuz eti ve dışkısı gönderildi.

Haberin Devamı

27 Ekim Cuma günü Castrop-Rauxel’deki Mevlana Camii’ne, 28 Ekim Cumartesi günü Recklinghausen’deki Merkez Camii’ne ve 30 Ekim Pazartesi günü Bochum’daki Merkez Camii’ne poşetler posta yoluyla gönderildi. Gönderilen paketlerin içinde Türkçe ve Almanca olarak Kur’an-ı Kerim’e ve İslam’a ağır hakaretler içeren yazılar yer aldı. Bochum Merkez Camii Dernek Başkanı Adnan Akçay, Castrop-Rauxel Mevlana Camii Dernek Başkanı Kubilay Çorbacı ve Recklinghausen Merkez Camii Dernek Başkanı Hayri Yılmaz, olaydan büyük bir üzüntü duyduklarını ifade ettiler. Üç başkan, paketlerle ilgili polise bilgi verildiğini ve gerekli incelemelerin başlatıldığını açıkladı.

Almanya’da üç camiye çirkin saldırı

Almanya’da üç camiye çirkin saldırı
‘BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ’
Camilere yönelik bu tür saldırıları en sert şekilde kınadıklarını ifade eden üç başkan, cemaati tahriklere kapılmamaları konusunda uyardılar: “Provokasyonlara karşı her zaman olduğu gibi vakur ve aklı selim duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu iğrenç saldırı bizleri ve komşularımızı derinden üzmüştür. Hem biz hem de cemaatimiz endişe içerisindeyiz. Benzer saldırıların devam etmesi toplumda ciddi kaygılara yol açacaktır. Fail ya da faillerinin bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.” Polis üç olayla ilgili soruşturma başlattı.

BAKMADAN GEÇME!