Almanya’da Rusya’ya casusluktan iki kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Rusya’ya casusluktan iki kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 14:10

Almanya’nın Bayreuth kentinde iki kişi, Rusya adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle Federal Başsavcının talimatıyla tutuklandı. Zanlılardan birinin Almanya’da saldırılarda bulunmayı planladığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

FEDERAL Başsavcılığın açıklamasına göre, söz konusu iki zanlı, Rus gizli istihbarat servisi adına Almanya’daki ABD askeri üslerini gözetliyordu. DW Türkçe’nin haberine göre, Federal Başsavcı Jens Rommel’in talimatıyla tutuklanan iki kişiden ana zanlının 39 yaşında Rus asıllı bir Alman olduğu aktarıldı. Şüphelilerin gözetlediği ABD tesislerinden birinin de Bavyera eyaletindeki Grafenwöhr askeri üssü olduğu belirtiliyor. Söz konusu üs, Amerikan ordusu tarafından bir süredir Ukraynalı askerlerin, örneğin Abrams tankları ile ilgili eğitimleri için de kullanılıyor.

Almanya’da Rusya’ya casusluktan iki kişi tutuklandı
‘ALMANYA’DA SALDIRI PLANLIYORLARDI’
Açıklamada, zanlıların isimlerinin Dieter S. ve Alexander J. olduğu, her ikisinin de ev ve iş yerlerinin arandığı bildirildi. Dieter S.’nin, Rus gizli servisinden bir kişiye bağlı olduğu ve bu kişiyle, 2023 yılının Ekim ayından bu yana Almanya’da saldırılar düzenleme üzerine görüş alışverişinde bulunduğu aktarıldı. Zanlının bu saldırılarla, Almanya’yı zor duruma düşürmek istediği kaydedildi. Diğer zanlı Alexander J. de, Dieter S.’ye, yardım etmekle suçlanıyor. Dieter S.’nin bir süredir, askeri nakliye araçlarıyla bu nakillerde kullanılan askeri teçhizatı fotoğraf ve videolarla kayıt altına aldığı ve bunları Rus gizli servisi elemanına aktardığı da Başsavcılık açıklamasında yer aldı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise, “Güvenlik makamlarımız, Ukrayna’ya yönelik askeri yardımlarımızı hedef alan olası bombalı saldırıları engelledi. Bu, Putin’in suç rejiminin muhtemel casusluk faaliyeti ile ilgili oldukça ağır bir vaka” ifadelerini kullandı.
Almanya’da Rusya’ya casusluktan iki kişi tutuklandı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!