Almanya’da ‘korona yardımı’ baskını

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da ‘korona yardımı’ baskını
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2022 12:27

Almanya’da korona yardımlarının üzerinden yaklaşık 2.5 yıl geçtikten sonra polis, Almanya çapında yardımları haksız yere aldığı iddiasıyla dernek ve şahıslara yönelik baskınlar düzenlendi.

Haberin Devamı

BILD gazetesinde yer alana habere göre, baskınların çoğunlukla İslami derneklere yapıldığı belirtildi. Baskınlar Berlin, Bavyera, Kuzey Ren Vestfalya, Baden-Württemberg, Brandenburg ve Saksonya olmak üzere 6 eyalette gerçekleştirildi. Çok sayıda polisin katıldığı baskınlarda 59 mekânda arama yapıldı. Baskınlarda dosyalara ve bilgisayarlara el konuldu. Berlin’de de Wedding ve Moabit ilçelerindeki mekânlara baskınlar yapıldı. Berlin Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) bünyesinde 2020’den bu yana ‘Krone’ adlı bir soruşturma birimi kuruldu. Bu birimin özellikle İslami çevrelerdeki acil yardım için yapılan hileli başvurularını soruşturduğu iddia edildi.

MEVLANA CAMİSİ’NE BASKIN YAPILMIŞTI
Almanya’da 2020 yılında yayılmaya başlayan korona salgını nedeniyle mart ayında geniş çaplı salgın tedbirleri alınarak iş yerleri kapatılmıştı. Ekonominin durgunluğa girmemesi ve iflasların önüne geçebilmek için hükümet acil yardım paketi altında 14 bin Euro’ya kadar acil yardımda bulundu. Bunun dışında gastronomi ve konaklama ile farklı sektörlere yönelik de farklı yardım paketleri hayata geçirdi. Acil korona yardımında sahtekârlık iddiasıyla Berlin’de Milli Görüş’e bağlı Mevlana Camisi’ne yönelik 2020 yılında baskın yapılmıştı. Yapılan baskın Müslüman toplumunun büyük tepkisini çekmişti. Yüzleri maskeli polisler, sabah erken saatlerde ayakkabılarıyla camiye girerek konuyla ilgili ve ilgisiz çok sayıda belgeye el koydu. Dönemin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, baskın sonrası camiye giderek olay hakkında bilgi almış ve Türkiye, camiye baskın şeklini eleştirip Almanya’ya tepki göstermişti. Ancak yapılan soruşturmada camiye yönelik iddialar asılsız çıkmıştı. Sadece Berlin’de korona salgını döneminde yardımlardan sorumlu yatırım bankası IBB tarafından şirketlere ve serbest meslek sahiplerine yaklaşık 7 milyar Euro yardım parası ödendigi belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!