Avrupa'da Kadir Gecesi

Güncelleme Tarihi:

Avrupada Kadir Gecesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2019 12:24

Kadir Gecesi, Avrupa’daki camilerde düzenlenen özel programlarla idrak edildi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi yerleşkesinde yer alan Köln Merkez Camisi’nde Kadir Gecesi münasebetiyle gerçekleştirilen programlarda teravih namazlarından önce Kuran-ı Kerim, mevlidi şerif ve ilahiler okundu.

Haberin Devamı

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen vaazında, insan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayın sonuna yaklaşırken, bir yandan da ramazan aynına en büyük anlamını veren mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmanın huzur ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Avrupada Kadir Gecesi

Türkmen, “Ramazan ayında önceki yıllarda olduğu gibi hep birlikte kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneği sergilendi. Cenab-ı Allah’ın ‘Bin aydan daha hayırlı’ dediği bu gecede kırgınlıklara, dargınlıklara son verip, kırdığımız gönülleri onaralım. Ramazanı şereflendiren bu özel gecenizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bayrama da hep birlikte erişebilmeyi diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Avrupada Kadir Gecesi


Teravih namazının ardından DİTİB Genel Başkanı Türkmen ile caminin din görevlileri cemaatle musafaha yaptı.

EN İYİ MİRAS EĞİTİM
İsviçre’nin Moudon Türk Birliği Derneği Lokali’nde düzenlenen programa ise Türkiye’nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı ve Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık da katıldı. Moudon Belediye Başkanı Carole Pico’nun da iştirak ettiği programda katılımcılar iftar yaptı. İftarın ardından konuşan Büyükelçi Saygılı, bu ülkedeki Türklere kendi kültür, din, adet ve örflerine saygı çıkması çağrısında bulundu. Gençlere de seslenen Saygılı, “Türkçeyi en iyi şekilde öğrenin. Kendi dilini tam bilmeyen diğer dillere de hakim olamaz” dedi. Büyükelçi Saygılı, gurbetteki ailelerin çocuklara bırakacağı en büyük mirasın eğitim olduğunun altını çizdi.

Avrupada Kadir Gecesi

Avrupada Kadir Gecesi

Haberin Devamı

Avrupada Kadir Gecesi

Avrupada Kadir Gecesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!