Almanya’da işsiz sayısı 191 bin arttı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da işsiz sayısı 191 bin arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 10:56

Almanya’da işsiz sayısı Aralık 2023’te bir önceki aya kıyasla yaklaşık 31 bin artarak 2 milyon 637 bin oldu. Federal İş Ajansı (BA), artışın yaklaşık 0,1 puan olduğunu ve işsizlik oranının yüzde 5,7’ye yükseldiğini açıkladı. BA Başkanı Andrea Nahles, “Kış tatilinin başlamasıyla birlikte, işsizlik ve eksik istihdam her zaman olduğu gibi aralık ayında da arttı” dedi.

Haberin Devamı

KISA çalışma sürelerinde ise hafif bir artış oldu. Şirketlerin yeni personel talebi aralık ayında zayıflamadı. 2023’ün, Almanya’nın yeniden birleşmesinden bu yana en düşük işsizlik oranlarına sahip yıllardan biri olduğunu vurgulayan Nahles’e göre zayıf ekonomi iş gücü piyasasına damgasını vurdu. Rakamlara göre, aralık ayında yılın işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık 183 bin arttı. BA istatistiklerini 13 Aralık’a kadar elde edilen verilere dayandırdı. Ortalama olarak, 2023 yılında 2 milyon 608 bin 672 kişi işsiz olarak kayıtlara geçti ve bu sayı bir önceki yılın ortalamasından yaklaşık 191 bin daha fazla oldu. Nahles, kısa süreli çalışmanın, uzun vadeli bir karşılaştırmada ılımlı bir seviyede seyrettiğini belirterek, “Stres ve belirsizliğin boyutuyla kıyaslandığında, iş gücü piyasası hâlâ iyi durumda” dedi.
Öte yandan Federal İş Ajansı, aralık ayında bir önceki yıla göre 68 bin daha az olmak üzere 713 bin açık iş pozisyonu kaydetti.

Almanya’da işsiz sayısı 191 bin arttı


 

 

BAKMADAN GEÇME!