Almanya’da her beş çocuktan biri yoksulluk riski altında

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da her beş çocuktan biri yoksulluk riski altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2023 12:34

Almanya’da sosyal alandaki faaliyetleriyle tanınan Bertelsmann Vakfı tarafından yoksulluk riski altında yaşayan çocukların durumuyla ilgili yapılan bir araştırmanın sonucu endişe yarattı. Buna göre Almanya’da her beş çocuktan ve her dört genç yetişkinden biri yoksulluk riski altında yaşıyor.

Haberin Devamı

ARAŞTIRMAYA göre 2021 yılında yaklaşık 2.9 milyon çocuk ve ergen ile 18-25 yaş arası 1.55 milyon genç bu durumdan etkilendi. Bu durumun son zamanlarda iyileşmediği gibi, mevcut krizler ve fiyat artışları nedeniyle daha da kötüleştiği kaydedildi. Vakfa göre, yoksulluktan en çok tek ebeveynli ailelerdeki çocuklar ile üç ya da daha fazla çocuklu ailelerdeki gençler ve çocuklar etkileniyor. Bakım konusundaki büyük sorumluluk anlayışının, bu durumdaki ebeveynlerin tam zamanlı çalışmasını çoğu zaman imkânsız hale getirdiği vurgulandı. Birçok ailenin Hartz IV yardımlarına bağımlı durumda olduğu kaydedildi. Araştırmaya göre, Almanya’da Hartz IV alan hanelerde yaşayan çocuk ve gençlerin sayısı son beş yılda ilk kez yeniden artış gösterdi.

MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE...
Araştırmayı tanıtan Bertelsmann Vakfı, federal hükümetten acilen karşı önlemler almasını talep etti. Raporun sonuç kısmında, “Çocuk ve genç yoksulluğu Almanya’da çözülmemiş bir sorun olmaya devam ediyor” denilirken, koalisyon anlaşmasında vaat edilen temel çocuk yardımının ‘mümkün olan en kısa sürede’ kabul edilmesi istendi. Raporda temel kriterin, çocuk yardımının yoksulluğu ‘etkili bir şekilde önlemesi’ olmalısı gerektiği ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!