Almanya’da eylül ayının lideri Tesla Model 3

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da eylül ayının lideri Tesla Model 3
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 15:09

Yıllar boyunca Volkswagen (VW) Golf, yeni araç satışlarında kayıtlarda neredeyse tartışılmaz bir liderdi. Ancak eylül ayında elektrikli bir araç öne geçti: Tesla Model 3.

Haberin Devamı

ALMANYA araç kayıt istatistiklerinde yeni bir lidere sahip: Tesla Model 3, eylül ayında SUV segmentinde sadece birinci sıraya yükselmekle kalmadı, aynı zamanda yeni kayıtlı 9 bin 846 adet araç ile Alman otomobil müşterileri arasında en popüler model olarak en üst sıralarda yer aldı. Tesla’nın Model 3’ü istatistiklerde orta sınıf segmentin lideri. Yıllarca VW’nin Golf kompakt modeli en üst sıralarda yer aldı, ancak son yıllarda Peugeot 208, Dacia Sandero, Fiat 500 ve Toyota Yaris dahil olmak üzere Avrupa’daki diğer modellere yer vermek zorunda kaldı. Daha sonra kendi pazarında SUV kardeşi T-Roc tarafından geçildi. Önümüzdeki yıl Golf için bir makyaj olsa bile geleceği şüpheli. Bununla birlikte, yaklaşık 7 bin 100 yeni tescille kompakt araç segmentinde hâlâ önde. Aslında kompakt araçlara talep giderek düşüyor.

Haberin Devamı

TESLA ÜRETİMİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR
Tesla geçen ay, Model Y’nin üretildiği yer olan Berlin yakınlarındaki Grünheide fabrikasında üretim kapasitelerini artırmıştı. Başladıktan altı ay sonra, haftada yaklaşık 2 bin araç üretilecek kapasiteye gelindi. Haziran ayında kapasite ayda 1000 arabaydı. Mart ayında açılan fabrika, Avrupa’daki tek fabrika. Tesla gelecekte 12 bin çalışanıyla yılda 500 bin elektrikli otomobil üretmek istiyor. 2023’ün ilk çeyreğinde ise haftada 5 bin olması gerekiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!