Almanya’da eğitim ‘10 bin açık’la başladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da eğitim ‘10 bin açık’la başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 12:43

Almanya’da yeni eğitim dönemi 10 binin üzerinde öğretmen açığıyla başladı. Alman Öğretmenler Birliği, eksik öğretmen sayısının aslında çok daha fazla olduğunu, açığın giderilmemesi durumunda da eğitim kalitesinin düşeceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da bazı eyaletlerde okullar ders başı yaptı, bazılarında ise öğrenciler önümüzdeki hafta sınıfları dolduracak. Kimi eyaletlerde de okullar eylül ayında kapıları açacak. Ancak yeni eğitim dönemi sancılı başladı. Alman Öğretmenler Birliği Başkanı Heinz Peter Meidenger okullarda yeteri kadar öğretmen olmadığına dikkati çekti. Meidenger “Öğretmen açığı 10 bin olarak görünüyor. Gerçekte ise bu rakam daha yüksek. Emekli öğretmenler okullarda görevlendirilmezse rakam 35 bini bulur” dedi.

Almanya’da eğitim ‘10 bin açık’la başladı

ACİL OLARAK GİDERİLMELİ
En fazla öğretmen açığının ilkokul ve meslek okullarında olduğuna dikkat çeken Meidenger, açığın yanlış bir yöntem olsa da emekli öğretmenlerle giderildiğini açığın giderilmemesi durumunda da eğitim kalitesinin düşeceğini söyledi. Meidenger, eyaletlere göre öğretmen ücretlerinin farklılık göstermesini de eleştirdi.
Almanya’da yapılan tahminlere göre 2030 yılına kadar öğrenci sayısı 278 bin artacak ve 11 milyon 200 bine çıkacak.

BAKMADAN GEÇME!