Almanya yeni yıla böyle girdi!

Güncelleme Tarihi:

Almanya yeni yıla böyle girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2024 12:57

Almanya yeni yıla genel anlamda huzurlu bir şekilde girdi. Ancak Berlin’de göçmen kökenli gençlerin taşkınlıkları yine sorun yarattı. Berlin’de 300’e yakın kişi geçici gözaltına alındı. Köln’de ise terör saldırısı zanlısı olarak 3 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

BERLİN’deki resmi kutlamalar tarihi Brandenburg Kapısı’nda düzenlenen geleneksel yılbaşı partisinde yapıldı. Buradaki kutlamalara çok sayıda insan katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yılbaşı eğlencesinde 45 bin bilet satıldı. Eğlence alanının etrafı çitlerle çevrildi. Yaklaşık 65 bin kapasiteli eğlence alanına girenler sıkı güvenlik kontrollerinden geçirildi. Eyalet Başbakanı Kai Wegner ise Eyalet İçişleri Senatörü İris Spranger ile birlikte Berlin-Neukölln’deki bir polis karakolunu ve itfaiyeyi ziyaret etti. Geçen yıl polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine havai fişek atılan Berlin’de olaylar bu yıl Alexanderplatz’da yaşandı. Yaklaşık 500 göçmen kökenli genç, burada birbirlerine ve sokaktan geçenlere havai fişek fırlattı. Polis gençleri dağıttı ancak daha sonra yaklaşık 200 kişilik bir grubun polise havai fişek attığı belirtildi. Arap kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln’de ise bu yıl çok büyük olaylar yaşanmadı. İlk belirlemelere göre 15 polis memuru yaralandı. Berlin itfaiyesi 2024’ün ilk saatlerinde 500’den fazla çağrı aldı. Berlin İçişleri Senatörü İris Spranger, “Halkın yüzde 99.9’unun” barışçıl bir şekilde kutlama yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya yeni yıla böyle girdi

POLİSE HAVİ FİŞEK FIRLATTILAR
Frankfurt kentindeki yılbaşı eğlencesinde olaylar Konstablerwache’de yaşandı. Bu bölgede toplanan yüzlerce genç yoldan geçenlere ve polis memurlarının üzerine havai fişek fırlattı. Olaylar büyümeden olay yerine gelen özel tim kalabalığı dağıttı. Buradaki olaylarda 20 saldırgan tutuklandı. Leipzig’deki eğlence alanında yaklaşık 3 bin kişilik bir grup kentin popüler Connewitz mahallesinde toplandı. Ancak alkolün de etkisiyle sokaklar ateşe verildi ve bir polis karakoluna taş atıldı. Polis kaos çıkaranları dağıtmak için tazyikli su sıktı. Solingen kentinde de polis, güvenlik birimlerine havai fişek ve taş atılması nedeniyle bütün bir mahalleyi kordon altına aldı. Yılbaşı kutlamalarında ise gecenin ilk acı haberi Koblenz’den geldi. Koblenz’de havai fişeğin patlaması sonucu 18 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti. Koblenz polisi soruşturma başlattı. Gencin illegal üretilen havai fişek alıp almadığı araştırılıyor. Berlin’de işe 25 yaşındaki bir genç pirotekniğin patlaması sonucu eli koptu ve acil ameliyata alındı.

Haberin Devamı

Almanya yeni yıla böyle girdi

Almanya yeni yıla böyle girdi

Almanya yeni yıla böyle girdi

Almanya yeni yıla böyle girdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!