Almanya Ukrayna’ya Taurus göndermeyecek

Güncelleme Tarihi:

Almanya Ukrayna’ya Taurus göndermeyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 12:36

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın savaşın parçası olmaması için Ukrayna’ya Taurus seyir füzeleri göndermeyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz, nihayet sessizliğini bozdu ve Ukrayna’ya Taurus seyir füzeleri göndermeyeceklerini açıkladı. Almanya’da bazı çevrelerin Ukrayna’ya Alman askerlerin de görev alması gereken uzun menzilli Taurus seyir füzeleri gönderilmesi halinde Almanya’nın savaşın bir parçası olacağını düşünmediğini söylerken, bu nedenle şu anda Taurus göndermelerinin gündemde olmadığını açıkladı. Ana muhalefetin büyük kanadı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) dış politika uzmanı Norbert Röttgen, Şansölye Scholz’un Almanya’nın savaşın bir parçası olacağı yönündeki açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını söyledi. “Taurus mucize bir silah değil” diyen Röttgen, ancak bu füzelerin gönderilmesi durumunda Ukrayna’nın kendi sınırları içinde Rusya’nın işgal ettiği bölgelere uzaktan saldırıda bulunma imkân ve şansına sahip olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

‘BU YAKLAŞIM GERÇEĞİ YANSITMIYOR’
SPD ile ortaklık eden Yeşiller ve FDP’den de eleştiriler geldi. Hükümetin küçük ortağı FDP’li savunma politikası uzmanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, Başbakan Scholz’un argümanlarının doğru olmadığının çoktan ispatlandığını söyledi. Yeşiller Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Agnieszka Brugger, “Ukrayna’ya Taurus gönderilmesini istemek savaşın parçası olmayı istemek değildir. Kaldı ki Şansölye Scholz’un bu yaklaşımı gerçekleri yansıtmıyor” açıklamasında bulundu.

Almanya Ukrayna’ya Taurus göndermeyecek


BAKMADAN GEÇME!