Almanya, karate şampiyonu süper ikizleri konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, karate şampiyonu süper ikizleri konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 10:34

Langenfeld’de yaşayan Ela ve Eda Karadal kardeşler 10 yaşında. Bu yıl Erfurt’ta düzenlenen karate şampiyonasında U12 kategorisinde ilk kez yarıştılar ve finalde karşı karşıya kaldılar. Ela Almanya şampiyonu olurken, Eda da ikinci oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da doğup büyüyen uçak mühendisi Saniye Karadal ve makine mühendisi Sinan Karadal’ın ikiz kızları tam bir karate tutkunu. Karateye bu ilgi nereden geliyor diye soran olursa, karşımıza dededen toruna karateci bir aile çıkıyor: Dede Mustafa Karadal zamanında Almanya’nın en genç siyah kuşak sahibiymiş. Baba Sinan Karadal ise 5 yaşında karateye başlamış ve 90’lı yılların ortalarında Almanya şampiyonu olmuş.
2012 yılında Düsseldorf’ta doğan ikizler, 4 yaşında karateye başlamış. Ela kardeşi Eda’dan 11 dakika önce dünyaya gelmiş. Üstün yetenekli ve başarılı ikizler, yaşları küçük olmasına rağmen istisnai olarak Almanya Karate Milli Takımı’nın ana kadrosuna alındılar. Aynı zamanda en genç üyeler olarak KRV (Kuzey Ren Vestfalya) eyalet takımının da ana kadrosundalar.

Almanya, karate şampiyonu süper ikizleri konuşuyor
9 YAŞINDA KAHVERENGİ KUŞAĞA GEÇTİLER
Şimdiye kadar pek çok yarışmaya turnuvaya katılan Karadal kardeşler kendi yaş gruplarında kahverengi kuşağı henüz 9 yaşındayken almışlar. Karateyi sevdiklerini okul ve dersleri el verdiği sürece bu sporu yapacaklarını ifade eden Ela ve Eda, başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini, en büyük desteklerinin de anne ve babaları olduğunu söylüyorlar. İkizler, haftanın 2 günü Bushido Bonn Karate Club’ta 3 gün ise evde antrenman yapıyorlar.
“Karate sporu baskısız mental disiplin, vücut kontrolü, konsantrasyon gerektiren bir spor. Çocukların özgüvenlerini geliştirmeleri için çok faydalı. Elbette ki, zor durumda kalırlarsa kendilerini savunmak için de çok faydalı bir spor” diyen Baba Sinan Karadal, düzenli disiplinli çalışmanın çocukların okuldaki başarılarına da yansıdığını ifade etti.
Almanya, karate şampiyonu süper ikizleri konuşuyor
İKİSİ DE OKUL BİRİNCİSİ
Almanya şampiyonu olan ikizlerin hedeflerinde Avrupa ve dünya şampiyonlukları var. “Eşim ve ben akademisyen olarak çocukların eğitim hayatına elbette çok önem veriyoruz. İkisi de ilkokulu okul birincisi olarak tamamlayıp bu sene Langenfeld’de bulunan Konrad Adenauer Gymnasium’a (lise) başladılar” diyen anne Saniye Karadal, genç yeteneklerin müzikle de ilgilendiklerini söyledi: “Karatenin yanı sıra Eda klavye dersi Ela gitar dersi alıyor ve Langenfeld Müzik Okulu ile çeşitli konserlere katılıyorlar.” Sinan Karadal, “Ela ve Eda’nın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu tür başarılar çok fazla antrenman gerektiriyor. Eda ve Ela annelerinden çok büyük mental destek ve benden de yaptıkları sporda başarılı olmaları için gereken desteği her zaman alıyorlar” dedi.
Almanya, karate şampiyonu süper ikizleri konuşuyor

Almanya, karate şampiyonu süper ikizleri konuşuyor
Almanya, karate şampiyonu süper ikizleri konuşuyor

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!