Almanya düzensiz göçü engellemekte kararlı

Güncelleme Tarihi:

Almanya düzensiz göçü engellemekte kararlı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 16:57

Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, başvuruları kabul edilmeyen sığınmacıların ve suç işleyenlerin sınır dışı edilmesinin kolaylaştırılmasını içeren yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da düzensiz göç ve sığınmacı sayısındaki artış SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetini harekete geçirirken, Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser öncülüğünde yeni bir yasa tasarısı hazırlandı. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda görüşülüp onaylandıktan sonra Federal Meclis ile Eyaletler Meclisi’ne de sunulacak olan yasa tasarısında Almanya’da kalma hakkı olmayanların daha kolay sınır dışı edilmeleri yer aldı. Tasarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bakan Faeser, “Biz ülkelerinden kaçıp gelen 1.1 milyon Ukraynalı ile savaş ve terör nedeniyle başka ülkelerden gelen insanlara karşı insani sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Temel sığınma hakkının korunması için düzensiz göçü engellememiz kaçınılmaz. Almanya’da kalabilme hakkı olmayan ülkemizi terk etmeli” dedi.

Haberin Devamı

Yeni yasa tasarısında şunlara yer verildi:
* Başvuruları reddedilen ve haklarında sınır dışı edilme kararı verilenler 10 gün yerine Avrupa hukukuna uygun şekilde 28 güne kadar gözaltında tutulabilecek.
* En az bir yıl hapis cezasına çarptırılmış olanların sınır dışı edilmeleri kolaylaştırılacak.
* İnsan tacirleri sınır dışı edilecek.
* Birey olarak mahkemeler tarafından cezaya çarptırılmamış olsalar da suç örgütü üyeleri sınır dışı edilebilecek.
* Kimliklerinin belirlenebilmesi için şüphelinelen kişilerin konutlarında ve kaldıkları yerlerde arama yapılmasına, bilgi ve belgelerine el konulmasına olanak sağlanacak.
* Sığınma başvuruları kabul edilmediği halde Almanya’da bir yıla kadar kalmalarına göz yumulanlara sınır dışı edilmelerinden bir ay önce haber verilmesi gerekmeyecek.

 BAŞBAKANLIKTA GÖÇ ZİRVESİ
Almanya’da düzensiz göç ve sığınmacı tartışmaları yoğunlaşırken, Başbakan Olaf Scholz, bu alanda işbirliğine hazır olduklarını ilan eden CDU’luları cuma akşamı başbakanlıkta buluşmaya davet etti. Ağırlıklı olarak sığınmacı konusunun görüşüleceği ‘kriz zirvesi’ne CDU Genel Başkanı Friedrich Merz ile pazar günü yapılan seçimlerden güçlenerek çıkan CDU’lu Hessen Eyalet Başbakanı Boris Rhein ile SPD’li Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil’ın davet edildiği açıklandı. Şansölye Scholz’un bu buluşmada ağırlıklı olarak birkaç hafta önce düzensiz göç ve sığınmacı sayısındaki artışa karşı ilan ettiği önlemleri içeren “Almanya Paktı” hakkında görüş alış verişinde bulunmak istediği de belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!