Almanya’da polis, bıçaklı saldırganı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da polis, bıçaklı saldırganı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 13:52

Almanya’nın Oberhausen kentinde Emniyet Müdürlüğü’nün bekleme salonunda 21 yaşındaki bir genci bıçaklayan 39 yaşındaki adam, polis tarafından öldürüldü.

Haberin Devamı

Gece saat 03.10 civarında meydana gelen olayda, polisin uyarısına rağmen, adamın bıçağı yere bırakmaması üzerine polisin ateş etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Polis sözcüsü Lars Lindemann, Alman WDR televizyona verdiği demeçte, adamın polisleri de tehdit ettiğini söyledi. Polislerin, üzerine ateş açtığı adamın vücuduna isabet eden üç kurşunla öldürüldüğü öğrenildi.

Almanya’da polis, bıçaklı saldırganı öldürdü


Çatışma sonrası, ağır yaralanan adamın, olay yerine gelen sağlık görevlilerinin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Hayati tehlikesi yok

Bıçaklanan genç adamın ise hastanede tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Adamın neden Emniyet Müdürlüğü’ne geldiği, bekleme odasında niye genci bıçakladığı konuları henüz açıklık kazanmadı, savcılığın bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı’na göre polisler nefsi müdafaa ve bir kişiyi korumak için ateş edebiliyorlar. Savcılık, bugünkü olayı bu açıdan ele alarak, silahlı müdahalenin yasal olarak gerekli olup olmadığını soruşturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!