‘Almanya Avrupa’nın genelevi haline geldi’ dedi, fuhşun yasaklanmasını istedi

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya Avrupa’nın genelevi haline geldi’ dedi, fuhşun yasaklanmasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 12:23

Almanya’da CSU’lu siyasetçi ve federal hükümetin Dijitalleşmeden Sorumlu eski Develet Bakanı Dorothee Baer’den yaklaşan Bavyera Eyalet Parlamentosu seçimleri öncesi ilginç bir çıkış geldi. “Almanya Avrupa’nın genelevi haline geldi” diyen Baer, Almanya’da fuhşun yasaklanmasını istedi.

Haberin Devamı

BİRLİK Partileri’nin (CDU/CSU) Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı olan Baer, böylelikle yüz binlerce kadına yardım etmek, onları şiddetten korumak ve suçlulara bağımlı olmaktan kurtarmak istediğini kaydetti. Bild gazetesine demeç veren Baer, “Acilen bir paradigma değişikliğine ihtiyacımız var; O da Almanya’da fuhuş yasağı getirilmesi. Bu yasa kadınların yararına olacaktır” diye konuştu. Almanya’daki hayat kadınlarının durumunun ‘dramatik’ olduğunu söyleyen Baer, tahminlere göre şu anda ülkede çoğu yurt dışından gelen yaklaşık 250 bin hayat kadınının bulunduğunu kaydetti. Baer, hayat kadınlarının üçte ikisinin sadece Doğu Avrupa’dan geldiğini belirtirken, sadece yüzde 10’unun resmi makamlara kayıtlı olduğuna dikkati çekti ve geri kalanının yasa dışı olarak yaşadığını ifade etti. Baer, “Almanya Avrupa’nın genelevi haline geldi. Almanya artık seks turizmi için de dünya çapında çok cazip bir ülke” dedi.

Haberin Devamı

FUHUŞA ZORLANIYORLAR
CSU’lu politikacı, kadınların büyük çoğunluğunun sahte vaatlerle Almanya’ya çekildiğine dikkati çekerken, ülkeye geldikten sonra burada fuhuş yapmaya zorlandıklarını ifade etti. Bunun, Avrupa’nın ortasında insan kaçakçılığı veya kölelik anlamına geldiğini belirten Baer, “Buna ek olarak, kadınlar müşterileri ve satıcıları tarafından en kötü şekilde muamele görüyor” diye ifade etti. Baer, Kuzey İskandinavya ülkelerinde uygulanan modeli de Almanya için örnek verdi. İsveç’te de uygulanan modele göre müşteriler seks yaptıklarında kovuşturmaya tabi tutulurken, hayat kadınları cezasız kalıyor. Almanya’da 2002 yılından beri yürürlükte olan Fuhuş Yasası’na göre fuhuş ‘normal bir ticaret’ olarak değerlendiriliyor ve gayri ahlaki görülmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!