Almanların vazgeçilmezi: Türk simidi!

Güncelleme Tarihi:

Almanların vazgeçilmezi: Türk simidi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 14:37

Türk girişimci Karataş şirketi, Türk kahvaltılarının ‘vazgeçilmezi’ simidi, Alman market reyonlarına soktu.

Haberin Devamı

DAHA önce Almanya’nın Lidl ile Aldi gibi zincir marketlerine giren Türk simidi, şimdi Karataş gmbh’nin orjinal simit arabaları konseptiyle Alman mağazalarında yerlerini aldı. Aynı zamanda Türk marketlerine de verilen simitle ilgili Karataş Backwaren GmbH’nin satış müdürü Barış Karataş gazetemize şunları söyledi: “Almanya’nın Hilden kentindeki tesislerimizde orjinal Türk simidini kendi markamız ‘Mr. Simit’ markası altında, eski bir aile tarifine göre, maksimum çaba ve kaliteyle üretiyoruz. Simitlerimizde ekşi maya kullanıyoruz, bu da ürünümüze özel bir lezzet, ısırıkta çıtır bir kabuk ve rakipsiz bir uzun ömür sağlıyor. Hamura olgunlaşması için 16 saati aşan uzun bir fermantasyon süresi veriyoruz. Simitlerimiz, çocukluğundan beri bükme sanatında ustalaşan ve bunu mükemmel bir şekilde gerçekleştiren deneyimli usta fırıncılar tarafından şekilleniyor. Büyük miktarları işlemek için yarı makineli bir üretim tesisimiz var ve büyük siparişler için donanımlıyız!”

Haberin Devamı

‘REWELER’E GİRDİK’
Karataş şöyle devam etti: “Müşterilerimiz arasında REWE West gibi büyük gıda perakende zincirleri ve diğer büyük gıda perakende zincirleri bulunuyor. Şu an sadece REWE’nin 70 marketinde her sabah sıcak simitlerimiz kendi sunumumuzla satışa hazır oluyor. Başta Hilden, Köln Leverkusen, Solingen, Langenfeld, Essen, Gelsenkirchen, Düsseldorf, Wuppertal gibi Türk nüfusun yoğun yaşadığı NRW eyaleti kentlerindeyiz. Onların günlük taze ürün veya isteğe bağlı olarak dondurulmuş simit taleplerini karşılıyoruz. Satışları artırmak amacıyla, müşteriye bir stant deneyimi yaratmak için İstanbul’daki simit arabalarına benzeyen ekranlar yaptırdık.” Barış Karataş aşırı ilgi ve talepten dolayı poğaça, börekten ziyade ağırlıklı simit üzerine yoğunlaştıklarını sözlerine ekledi.

Almanların vazgeçilmezi: Türk simidi

ALİ BARKA: TAMAMI BİTİYOR
“Bizler Köln Zolsctok bölgesinde BAZAR isimli marketimizde yaklaşık 4 aydır ‘Mr Simit’ isimli simitleri satıyoruz. Genelde müşterilerimiz beğeniyor alanlar için alışkanlık oldu. Günlük 40-60 adet satıyoruz. Çok zaman tamamı bitiyor. Simit arabasında gün sonunda hepsi tükeniyor ama kalırsa iade sorunu yaşamıyoruz.”

Haberin Devamı

Almanların vazgeçilmezi: Türk simidi

AYLİN DEVECİ: MÜŞTERİLERİMİZ MEMNUN
Doğrusu bir ay önce bizlere de kurumsal teklif ettiler. Kabul ettik. Bir ay boyunca satış yaptık. Ne güzel bir de satış için İstanbul’daki simit arabalarına benzer hijyenik stant da verdiler. Yerimiz zaten müsaitti. Müşterilerimiz hep memnun oldu ürünlerden. Sadece simit değil, malum poğaça, börek türü başka unlu mamülleri de vardı. Ancak Brühl güzergâhında dağıtım servisleri olmadığı için tedarik sıkıntısı çekiyoruz. Ama müşterilerimiz hâlâ soruyorlar.

Almanların vazgeçilmezi: Türk simidi

EMİNE BAŞAK: AİLECEK ALIŞKANLIK OLDU
“Bir tüketici olarak ailecek alışkanlık oldu. Tamamen Türkiye tadı ve sunumunda. Çıtır çıtırlığı en iyi tarafı bu. Simitte kıvam pek tutturulamıyor ama ‘Mr. Simit’ gerçekten gün boyu çıtırlığını koruması sebebiyle gerçekten güzel. 4-5 aydır özellikle hafta sonları soframızın vazgeçilmezi. Almanya’da yeni bir tarz Türkiye tadını andırdığı için çok seviyoruz düzenli alıyoruz.

Haberin Devamı

Almanların vazgeçilmezi: Türk simidi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!