Almanlara ‘hacamat’ yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlara ‘hacamat’ yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2022 10:38

Filiz Kutlutürk, Türkiye’de alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan ‘hacamat’ ve sülükle tedavi yöntemleriyle Almanya’nın Köln kentinde şifa dağıtıyor. Almanya’da eğitimini aldığı detoks ve vücuttaki enzimlerin dışarı atılmasıyla ilgili bilinen eski ve yeni tıp yöntemlerini kullanan Kutlutürk, hacamat ve sülük tedavisini Hürriyet’e anlattı:

Haberin Devamı

HACAMAT, detoksta en iyi tedavi şeklidir. Damardan alınan kan ile deri altından alınan kan arasında ciddi farklılıklar var. Hacamatla vücuttaki ağır metaller bir şekilde temizleniyor. Yılda en az dört defa yaptırıldığında kronik hastalardaki rahatsızlıklar, migren, bel fıtığı, romatizma, kemik erimesi (Atroze) gibi rahatsızlıklarda etkili olduğu yüzyıllardır ispatlanmıştır. Kılcal damarların sonunda, deri altında biriken toksik maddelerin hacamat ile dışarı alınmasıyla çok önemli bir detoks yaparak ileride çıkabilecek muhtemel hastalıkların önlenmesini sağlıyor. Vücudun tüm organlarına, göz dahil canlılık verir. Metabolizmayı düzenleyerek sindirim sitemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etki yapıyor. Ayrıca kan akışını düzenleyerek günümüzün en büyük sıkıntısı tansiyonu dengeliyor. Dolayısıyla hacamat, koruyucu hekimliğin en önemli tedavi metotlarındandır.”

Almanlara ‘hacamat’ yapıyor

‘SÜLÜK YÜZDEN FAZLA ENZİM SALGILIYOR’
“Normal ilaç tedavisiyle sorunlarını çözemeyenlerin başvurduğu alternatif tıp dünyanın her yerinde olduğu gibi Almanya’da da çok yoğun olarak kullanılıyor. Bir İslam kültürü geleneği olan hacamatı (Blutiges Schröpfen) burada yoğun olarak yapıyoruz. Müşterilerimiz daha çok farklı Müslüman ülke insanları olsa da Almanlar da yavaş yavaş yaptırmaya başladılar. Hacamatın yanında sülük tedavisini de kliniğimizde uyguluyoruz. Bir sülük yüzden fazla enzim salgılıyor. Önce kanı sulandırıyor. Sonra labaratuvar gibi çalışıyor. Mesela vücuda ne eksik ise onu veriyor ne fazlaysa onu alıyor. Hacamat kılcal damarlardaki kanı temizliyor ama sülük atar damar ve toplar damarda terapi yapıyor. Sülük, Alman toplumunda tahmin edilenin ötesinde çok yaygın olarak kullanılıyor. Sülükler Almanya’da özel olarak tıp tedavisi için yetiştiriliyor. Özel ecza depolarından temin ediyoruz. Sülük tedavisi Alman toplumunda da çok yaygın. Ülkemizde kullanılan sülük belirli bir süre bekletildikten sonra yeniden kullanılsa da Almanya’da ikinci kullanımı yasak. Almanya Sağlık Bakanlığı aynı sülüğün bir başkasına kullanımını bazı çekinceleri sebebiyle yasaklıyor. Kullanıldıktan sonra öldürülüyorlar.”
Almanlara ‘hacamat’ yapıyor
ALTERNATİF TIP YÖNTEMİ PLAZMA
“Kliniğimizde ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini uygulaması ve B12 vitamin uygulaması yapıyoruz. Sinir sistemi ve kan eksikliği rahatsızlıklarında çok baş vurulan bir yöntem. Yine kliniğimizde PRP tedavisi ile kişinin kendi kanından elde edilen plazma ile yavaşlayan hücre yenilenmesini sağlıyoruz. Bu ülkemizde de çok uygulanıyor. PRP tedavisiyle cilt gençleştirme, saç dökülmesi ve ortopedik rahatsızlıkların tedavisinde etkili oluyor.”
Almanlara ‘hacamat’ yapıyor

Almanlara ‘hacamat’ yapıyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!